| | | |

Мария Габриел бе приета на аудиенция при краля на Хашемитско кралство Йордания

В рамките на официалното си посещение в Хашемитско кралство Йордания, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе на аудиенция при Н.В. крал Абдула II

Това съобщиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

“Република България високо цени отношенията с Хашемитско кралство Йордания. Сътрудничество и политически диалог са в основата на развитието на тези отношения.

Страните ни споделят общи амбиции – България и Йордания могат да бъдат фактори за стабилност и сигурност и регионални иновационни лидери”, коментира Мария Габриел.

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната, контактите между хората и туризмът, подкрепата за талантите и ролята на образованието.

снимка: МВнР

Вицепремиерът изрази готовността на България да домакинства среща от “Процеса Акаба” тази година – инициатива, чието начало крал Абдула II поставя през 2015 г.

Тя благодари за приемането на поканата за визита на Н. В. крал Абдула II в България и провеждането на срещата от “Процеса Акаба” на равнище държавни глави по време на визитата му.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: МВнР

Similar Posts