| | | |

Тошко Йорданов сигурен: ПП-ДБ ще клекнат пред ГЕРБ

Борисов каза, че изпраща женския си екип да преговаря с дамите от другия екип. Защо да спестяваме нещо, като това е единият коалиционен партньор, който говори за другия си. Бракът беше грозен и неморален още преди 9 месеца.

Това заяви Тошко Йорданов от ИТН пред Нова нюз.

“Това е един кабинет, който вкара страната в сериозни проблеми. Вбесен съм от мълчанието на медиите за едностранния подписан договор за прибирането на мигранти от Австрия. Тумба мигранти са пребили момиче и няколко момчета на “Витошка”, каза още той.

“Едното нападение е на “Витошка”, уточни водещият.

“Едно е млади хора да се сблъскват, друго е едно момиче да е блъскано и обиждано.

От сряда до сега какво сме? Събота. Колко време няма нищо, а МВР има наглостта да твърди, че не е получила сигнал.

Това са резултатите от решенията на този кабинет. Това нямаше да се случи, ако тези хора не бяха връщани в България. Това са престъпници, които влизат нелегално”, каза Йорданов.

“12-13 човека на пакети са връщани. Официално са 6-7 хиляди. Това е по документ, специално колко мигранти трябва да бъдат върнати. Представителите на ИТН в София искат извънредно събиране на СОС заради ситуацията в София. Има имена, има лица. Полицията би трябвало да ги намери”, разкри депутатът.

Според Йорданов ГЕРБ искат половината министерски съвет и половината регулатори, защото както и да се разпишат – това е официален брак.

“ПП-ДБ изпадат от мача и трябва да видим доколко ще преглътнат това унижение, а според мен ще го преглътнат и още 9 месеца ще търпим това, на което ни подлагат. Не смятам, че ще има цял мандат. Държавата трябва да прави толкова избори, колкото да се получи”, смята Тошко Йорданов.

“Това, което направиха ПП и ДБ, гушвайки се с ГЕРБ и ДПС, е вредно за страната. Трябва да бъде излъчено експертно правителство с широка парламентарна подкрепа и всяка партия, която подкрепя това правителство, да носи отговорност, а не да се крие зад меморандуми.

Трябва да има програма и действия, разписани във времето, да се спазва и да се дава отчет”, допълни депутатът от ИТН.

Ние с тях сме управлявали. Имахме коалиционно споразумение по сектори. Не се изпълняваше и ние развалихме това правителство. Когато начело не стоят политически фигури, а експерти, може да се справят”, каза още Йорданов.

Той смята, че до ИТН най-близко стоят ГЕРБ и ДБ.

“Що се отнася до патриотизма и националното достойнство, тук стоим заедно с “Възраждане” и БСП. Не става въпрос за проблеми, а идеология. България си има други проблеми, не Русия. Проблемите трябва да бъдат решавани с партиите, които са вътре”, заключи председателят на ПП на ИТН.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts