| | |

Световната здравна организация ( СЗО ) наблюдава огнище на мистериозна пневмония

Световната здравна организация наблюдава огнище от 11 случая на пневмония в Аржентина. До момента са починали четирима души.

Случаите са свързани с една частна клиника в град Сан Мигел де Тукуман, разположен в северозападната част на страната, съобщи Панамериканската здравна организация (PAHO) – регионален офис на СЗО.

Бактерията от рода Legionella, причиняваща легионелозата, известна още като легионерска болест, е в основаната на пневмонията, която отне живота на четирима души за една седмица в Тукуман, в Северозападна Аржентина, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на аржентинската министърка на здравеопазването Карла Висоти, съобщава БТА.

11 души се разболяха досега от мистериозната пневмония. Огнището засегна частна клиника в Сан Мигел де Тукуман, главен град на аржентинската провинция Тукуман. Повечето от заразените бяха лекари и пациенти.

Цяла седмица медиците се опитваха да установят произхода на пневмонията. Сега учените се опитват да установят точно за коя бактерия от рода Legionella става дума.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts