| | | |

БСП: Целта беше Борисов да извие ръцете на „Промяната“, а те да му се молят да не върне мандата

БСП призова ГЕРБ-СДС да върне мандата за съставяне на правителство.

Позицията на БСП е категорична – първият мандат не трябва да бъде изпълнен. Той трябва да бъде върнат и България трябва да отиде на избори.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски във връзка с връчването на папката на ГЕРБ-СДС от президента Румен Радев днес

Заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски определи преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ като безцеремонно търгуване и обяви, че партията иска избори 2 в 1.

“За съжаление, ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България, за българските граждани и за всички нас.

Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата – на разпределяне на постове, на регулатори”, каза той.

Тези партии вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции, на които целта беше Борисов да извие ръцете на “Продължаваме промяната”.

ПП пък му се моли вечерта да не връща мандата, за да стигнем до ситуация, в която Пеевски да им каже днес какво да направят – да не връщат мандата и да го държат още 7 дни.

Междувременно разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението за разпределението на регулаторите, обясни Свиленски.

„Докато Кирил Петков се моли на Борисов да не връща мандата, разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите. Това още веднъж показва съдържанието на тази сглобка”, посочи той.

БСП е за незабавни избори две в едно, подчерта още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БГНЕС

Similar Posts