| | | |

Борисов отряза ПП-ДБ: Няма да участваме в опити за кабинет с втория мандат

Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат.

Това заявява Бойко Борисов в писмо до ПП-ДБ.

То е отговор на офертата, която Атанас Атанасов му отправи по-рано от парламентарната трибуна – вторият мандат да е общ и национален, като премиерът да бъде посочен от ГЕРБ, а министрите да останат същите като в кабинета “Денков”.

ПП-ДБ отправиха предложението по време на дебатите, предшестващи решението на парламента да обяви първия мандат за неуспешен.

В писмото от ГЕРБ, подписано от Борисов и трите му заместнични в парламентарната група – Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, се изброява цялата хронология на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ от последния месец, както и се разкриват договорките между тях.

Част от тях самият Борисов разказа по-рано сутринта пред медиите.

А в писмото акцентира на компромисите, които партията му е направила, за да има правителство.

“Ние от ГЕРБ-СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората.

И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България”, заявява лидерът в писмото до ПП-ДБ.

Уточнява се, че тази позиция е изработена след заседание на Изпълнителната комисия на партията и на парламентарната група.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts