| | | |

Радев сряза Кирил Петков за вот 2 в 1, той пък си изпусна нервите ВИДЕО

Словесна престрелка между президента и лидера на ПП Кирил Петков се разрази в последните минути от срещата на “Дондуков”2 след като мандатът бе връчен и върнат от втората политическа сила.

Острите реплики тръгнаха след като Петков призова Румен Радев да спести 100 милиона лева от отделни избори, за да може евроизборите и предсрочните парламентарни да бъдат на една дата, което изисква максимално бърза процедура.

Отговорът бе:

“Съчувствам ви, но вие направихте всичко възможно тази институция да не може да владее процесите, както досега. Едната криза вече чука на вратата и тя ще разгърне следващите седмици и месеци”, предупреди президентът.

Той предупреди ПП-ДБ, че ще получат служебен политически кабинет заради невъзможността да избере неполитическа фигура за министър-председател след направените от управляващото мнозинство в Конституцията.

Президентът с рязък тон припомни за направените промени в основния закон на държавата, заради които сега изборът му за служебен министър-председател е силно стеснен.

Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха. Тесният кръг за предложения за министър-председател се скъсиха днес. Как така изведнъж г-жа Елена Чернева Маркова реши да си подаде оставката? Това попита държавният глава Румен Радев по време на връчването на втория проучвателен мандат на ПП-ДБ.

“И когато това днес бе обявено, аз истински се учудих, че вие не реагирахте, а трябваше да има въпроси – защо, как, какви мотиви, защо вчера и имало ли е натиск. Ако за вас това е нормално, не се изненадвайте от това, че може да получите политически кабинет, който няма да е във ваша полза”, допълни Радев.

Кирил Петков изпусна нервите си и заговори за елфи, Нотариуси и т.н., за да опише драматичната ситуация в държават, но Радев го прекъсна и отвърна, че няма да се занимава с приказки за елфи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts