| | | |

ПП-ДБ се притесниха, Главчев нарекъл Калин Стоянов “експерт”

Главчев е ярко политическо лице на ГЕРБ. Надявам се, че все пак ще се докаже с конкретни действия и наистина ще състави кабинет, който да е равно отдалечен от политическите партии.

Мен обаче ме притесниха думите му за Калин Стоянов, че е експерт.

В последните месеци МВР прикрива информация по случая с „Нотариуса“ и по „Осемте джуджета“. Имаме много въпроси към Калин Стоянов, на които не е отговорил в последните два месеца. Затова ние сме против той да остане вътрешен министър и в служебното правителство.

снимка: Архив

Това заяви по НОВА народният представител от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев.

За провала в преговорите за ротация депутатът от ПП-ДБ прехвърли вината на ГЕРБ, като обясни, че от партията на Борисов са поискали повече влияние и повече министри в кабинета.

Той допълни, че не са постигнали съгласие с ГЕРБ, защото от ПП-ДБ стигнали до „сърцевината на паралелната държава“, визирайки службите за сигурност, регулаторите и съдебната система.

ГЕРБ и ДПС не искат да се откажат от влиянието, което имат в тези три области. Този наратив, че заради министър сме отишли на избори, не е верен.

Те не искаха да подпишат споразумение за това кога ще се случат реформите. И след изборите пак няма да отстъпим от тези реформи, категоричен бе Арабаджиев.

Народният представител подчерта, че политически лица от ПП-ДБ няма да участват в служебното правителство и добави, че е отговорност на Димитър Главчев да убеди обществото, че изборите ще бъдат честни.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts