|

ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство, ще си ги пазят за…

„Не мисля, че ще му предлагаме експерти, защото ние влизаме в предизборна кампания и по-скоро ще търсим такива за кандидати за народни представители.“

Това отговори на журналистически въпрос депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков по повод заявката на избрания от президента за служебен премиер Димитър Главчев, че ще търси експерти за министри.

Тома Биков коментира темата преди днешния извънреден конгрес на политическа партия „Движение Гергьовден“, на който присъства заедно с председателя на СДС Румен Христов, предаде БТА.

На въпрос, свързан с твърдение от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, че бъдещото служебно правителство е възможно да бъде доминирано от ГЕРБ, народният представител заяви, че Главчев е дал заявка за непартийни фигури в истинския смисъл на думата.

“А не непартийни като Асен Василев”, подчерта Биков.

В същото време той използва случая да отбележи, че ГЕРБ ще доминират в следващото редовно правителство.

Биков бе категоричен, че от ГЕРБ не се бъркат в служебни правителства и уточни, че откакто е свършил мандатът на Росен Плевнелиев, не са имали президент, който да назначава подобен кабинет.

Депутатът от ГЕРБ добави, че изборните резултати на политическата му сила не зависят от служебното правителство.

На въпрос как ще коментира изразеното мнение от представители на “Продължаваме промяната – Демократична България”, че е възможно ГЕРБ и президентът да са се наговорили за избора на Главчев, Биков обърна внимание, че именно от ПП-ДБ са били предложени текстовете, с които е била променена Конституцията в частта със служебния кабинет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts