| | | |

Ето това са всички кандидати на ПП за евродепутати

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков, Искрен Митев, Христо Петров – Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров – това са имената, които “Продължаваме промяната” предлагат да влязат в общата листа на ПП-ДБ за европейските избори.

Имената са били одобрени на Националната конференция на “Промяната”, която започна вчера в НДК.

Те нямат подредба, тъй като първо трябва да се обсъдят с коалиционните партньори от “Демократична България”, след което да се подредят в обща листа. По всяка вероятност обаче Минчев ще бъде първи.

На конференцията ПП са избрали и нов Изпълнителен съвет.

В него влизат съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, акад. Николай Денков, депутатите Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, Христо Петров – Хазарта, Венко Сабрутев, бившият регионален министър Андрей Цеков, кметовете на Пазарджик и Благоевград – Петър Куленски и Методи Байкушев, както и бившата говорителка на кабинета “Петков” Лена Бориславова.

снимка: Кадър

Те бяха представени от Петков като “генералите на промяната”, които ще работят за следващите избори.

“Евролистата беше изцяло избрана от общото събрание, без предварителни уговорки и запазени места. Това се случи на Изпълнителния съвет, а сега и на Националния съвет.

Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно – “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, защото разбрахме, че заедно сме силни и представляваме една общност”, каза Кирил Петков. От формацията задължително искат първото място на вота.

На въпрос с кого са готови да работят Асен Василев отговори:

“Нека да ви отговоря с кого сме си партнирали в миналото – с всеки, който е готов да подкрепи европейския път на България и целите, които ние сме поставили. Търсим подкрепа, за да се свърши определена работа, не търсим подкрепа от някого по някакъв друг признак.

Ако има партии, които са готови да застанат зад това България да продължи пътя към Европа, инвестицията за превъоръжаването на армията, при което с 60% са увеличени средствата за българската армия в последните две години, а толкова пари нашата партия не е виждала от времето на социализма, ако са готови да застанат партиите зад това да продължим да повишаваме доходите и да намаляваме неравенствата, да няма уговорени мачове и конкурси в държавата”.

Попитан дали това включва и ГЕРБ обясни: “Всяка партия, която е готова да подкрепи тази посока на движение на страната. С ГЕРБ преговаряхме и работихме, докато те подкрепяха посоката на движение. В момента, в който те се отметнаха, видяхте, че отиваме на избори”.

По-рано днес Кирил Петков заяви в ефира на БНР, че подуправителят на БНБ и бивш председател на парламентарната група на ПП Андрей Гюров също би приел да е служебен премиер, но не е бил поканен от президента.

“Познавам Андрей Гюров, той никога не е бягал от отговорност и не би бягал от отговорности. Той има ясна позиция по това. Ние сме горди, че хора като него в такива тежки моменти винаги биха взели национално тежкото отношение, независимо на каква цена”, коментира Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts