| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Кирил Петков: Пеевски взима решенията в коалицията ГЕРБ-ДПС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков призова ГЕРБ-СДС и ДПС да признаят, че работят в коалиция.

“Ние казваме честно, че сме в явна коалиция с ДБ. ГЕРБ и ДПС също трябва да заявят честно, че и те са в коалиция заедно. И във всички тези срещи, за които и Борисов говори, са като среща на две коалиции.

Но за да може да се говори за всичко това, господин Борисов и господин Пеевски трябва да си кажат ясно, че работят заедно”, заяви Петков пред журналистите в кулоарите на парламента.

Днес партиите от доскорошната сглобка отново си предаваха реплики през медиите.

А повод стана това, че днес депутатите обсъждат внесения от ПП-ДБ проект за създаване на временна комисия за изчезналия стратегически документ “Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България”. Също и за изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта “Турски поток” на наша територия.

Кирил Петков направи уточнението, че ако ГЕРБ-СДС искат да говорят за “Лукойл”, ще получат председател от тяхната парламентарна група. По този начин и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС ще могат да засекат изказаните информации

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков каза, че темата за комисиите за “Турски поток” и “Лукойл” е обсъдена в телефонни разговори и посочи, че Делян Пеевски взема решения и от името на ГЕРБ:

“Това, което аз обясних, неведнъж, когато става дума за коалицията ГЕРБ-ДПС, човекът, с когото може да се говори, за да се взимат крайните решения, обикновено е Пеевски. Защото той взима решения и за двете групи.

Някой път се говори и с Борисов, но реално ако трябва да се вземе решение, трябва да се говори с него”.

По-рано днес съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че парламентарната група на движението ще подкрепи предложението на ПП-ДБ за създаването на временна комисия за “Турски поток” и посочи, че към нея ще бъде включен и “Лукойл”.

От ПП-ДБ обаче заявиха по-късно, че ще подкрепят създаване на отделна комисия за „Лукойл“, но според тях не трябва да се смесва с темата за “Турски поток”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts