| | | |

Рамзан Кадиров призова мюсюлманските страни да сформират коалиция и да…

Чеченският ръководител Рамзан Кадиров призова лидерите на мюсюлманските страни да създадат коалиция и да призоват Европа и целия Запад да защитят палестинците, предадоха ТАСС и БТА.

“Обръщам се към лидерите на мюсюлманските страни – създайте коалиция и призовете тези, които наричате приятели, Европа и целия Запад, да не бомбардират цивилни граждани под предлог за унищожаване на бойци.

Ние подкрепяме Палестина. И сме против тази война, която, за разлика от други конфликти, може да прерасне в нещо по-голямо”, заяви Кадиров в канала си в Teлеграм.

Той призова световната общност единодушно да вземе справедливо решение относно ситуацията в Палестина.

“Аз самият съм бил в Израел. И нашата мирна делегация се сблъска с опити за откровени провокации.

Ето защо призовавам за спиране както на войната, така и на всяка форма на ескалация.

Ако е необходимо, нашите части са готови да действат като мироопазващи сили, за да възстановят реда и да противодействат на всички нарушители на реда”, добави той.

Чеченският лидер също така призова и двете страни в конфликта да не докосват джамията Ал-Акса в центъра на Йерусалим и джамията на името на баща му в Абу Гош, която той откри през 2014 г.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка групировка “Хамас” предприе атака срещу Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и извършиха масиран ракетен удар.

Повече от 800 души бяха убити при атаки на “Хамас” в Израел. Ранени са над 2600. Около 150 души са били отвлечени от “Хамас“, съобщи пресслужбата на израелското правителство.

Сред убитите има и чужди граждани.

Израел официално обяви състояние на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 г. и отговори с въздушни удари срещу палестинския анклав, където загинаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

“Хамас” е в списъка с терористични организации на Израел, Европейския съюз, САЩ, Великобритания, Австралия, Канада и Организацията на американските държави.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts