| | | |

Предозиране! Депутат от ПП-ДБ: Главчев, мигни два пъти, ако си заложник

Това не е кабинета “Главчев”. Зад състава на кабинета „Главчев” прозира дългата ръка на г-н Пеевски и г-н Борисов. Видяхте г-н Главчев колко беше притеснен по време на представянето на кабинета. Той не е човек със сценична треска.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев по НОВА ТВ .

снимка: Архив

Когато с колегите гледахме излъчването на живо си казахме “Глачев мигни два пъти ако си заложник”, споделя депутатът.

Главният секретар на МВР оттегля оставката си, призна, че я е подал под натиск от Калин Стоянов и “високопоставени лица в прокуратурата”

Според него в състава на служебния кабинета има членове, които са неподходящи.

“Вътрешният министър, който показа, че няма как да направи честни избори. Министърът на вътрешните работи по време на местния вот показа, че не можа да се справи с купените гласове.

За да бъде сменен един министър трябва да се мине през НС, през гласуване. Трябва да има мнозинство от минимум 121 народни представители. Тук беше ключово мнението на ГЕРБ-СДС, които казаха, че ще пазят Калин Стоянов.

Ние имаме големи съмнения, защото той не можа да се справи с местния вот, че ще успее да се справи с още по-голямата задача да организира парламентарен вот плюс евроизбори

Той коментира и подадената и оттеглена оставка на главняи секретар Живко Коцев.

Според Сабрутев от изказването на главния секретар се разбира, че лично Борислав Сарафов е оказал натиск върху Коцев.

“По какъв начин е поискана оставката на главния секретар. Живко Коцев е бил извикан от службите. Там е бил един от най-големите, може би най-големия магистрат. Доколкото разбирам г-н Сарафов лично е бил там”, допълни Сабрутев.

Сабрутев призова съдията, разследващ главния прокурор да се задейства.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts