| | | |

Кирчо изпадна в гняв: Заговори за ужас, мутри и пари от джипките

Вече два дни, откакто управлява служебното правителство на Борисов и Пеевски, и вече виждаме, че прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора като главния секретар и изтичат сигнали и информация към медиите.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента.

Трето, в момента всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация заедно, допълни той.

Четвърто, започнаха отново да ни плашат, че няма пари, някакви милиарди пак нямало. Пето, утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на 1,5 млн. няма да дадат.

Вместо стария модел, който се даваше пари от джипките, ние бяхме предложили 11% за всички пенсионери, каза Петков.

Това са само 2 дни от това правителство, но се вижда, че с огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел. Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и гражданите могат да си изберат стария или новия модел, допълни той.

Няма логика в една среща да се появи Сарафов, прокурор от СГП, заместник, КПКОНПИ и главния секретар.

И по конституция Сарафов няма нищо общо с този вид разговори, допълни Петков. Защо изведнъж 5 човека от различни институции са в тази среща, попита той.

Ако има престъпление – да се разследва. Но няма никаква логика главен прокурор да казва: Ако не си дадеш оставката, ще те разследвам. Това е престъпление само по себе си, допълни Петков.

Имаме от една страна медийна кампания с кученце и пари, а от другата страна имаме главен прокурор, който казва: Ще те разследвам, ако не си дадеш оставката.

Това само по себе си е безумие, каза Петков. И попита:

Защо двете неща трябва да се гледат заедно – ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследва. Ако Живко Коцев е извекан и е заплашван да си даде оставката, това само по себе си е престъпление. Това са два отделни казуса, а може би две отделни престъпления.

Имаме абсолютна ос: Пеевски – Борисов, премиер, който му казва какво да прави, вътрешен министър, който е там, за да направи чадър за купения вот и сега и главен секретар, който му е дясна ръка. Те си подредиха картите, за да може да има купен вот, каза още Петков.

Няма да отговарям на Борисов, Живко Коцев е освободен, каза другият съпредседател на ПП-ДБ Атанас Атанасов. Убеден съм 100%, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност, допълни той.

Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати, каза той. Къде в това дело са доказателствата за контрабанда, защото такива не виждам.

Сложиха етикет на някакви хора, че били контрабандисти. Не знам дали са такива, защото не виждам доказателства, допълни Атанасов.

Когато президентът каза: Какъв е този главен секретар на МВР, който не знае с кого се среща, може би е прав. Но в същия момент каза, че ако той трябваше да назначава служебното правителство, нямаше да назначи Калин Стоянов за вътрешен министър.

Това какво говори, попита Атанасов. И отново каза, че ще дойде време, в което “ще стане ясно какви са връзките на Калин Стоянов с тези хора, които наричат контрабандисти”.

Защо трябва да влизат от полицията в нечий офис, вместо да изискат нормално документите, попита още Петков. След 8 месеца, като са получили сигнала, точно вчера влизат в офисите му, допълни той.

Ако искаме България да е една нормална европейска държава, гражданите трябва да кажат: Стига толкова, призова той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts