| | | |

Демерджиев нападна Калин Стоянов: Обича да се крие

“Вътрешният министър Калин Стоянов обича да се крие”.

Това заяви пред БНТ Иван Демерджиев, бивш служебен министър на вътрешните работи.

Той бе помолен да коментира скандала, свързан с разследването на контрабанда в Митниците и последвалата оставка и освобождаване на гл. секретар на МВР Живко Коцев.

“Той много обича да отсъства и да се крие, последно се скри зад гърба на главния секретар на МВР, защото коментарите за гл. секретар и за контактите му с определени хора, огледално имаше такива коментари и за вътрешния министър. Той обаче изчезна и се скри някъде, и на фокус остана главният секретар”, посочи Демерджиев.

Той намекна, че за Стоянов също е имало информации за доста интензивни контакти със същите хора (с които е контактувал и гл. секретар Живко Коцев – бел. ред.) далеч назад във времето, но те не са били разследвани.

Подобен коментар направи преди дни депутатът Бойко Рашков, който каза, че Калин Стоянов е близък с бащата и сина Марин и Стефан Димитрови, заподозрени в контрабанда, от 2016 г.

“Изтекоха снимки трябва да са следствена тайна, ако са заснети от телефоните на лица, спрямо които се извършвани процесуално-следствени действия. Изтече копие от протокол за разпит на защитен свидетел, което е абсурдно.

Защо не изтече копие от протокола за разпит на Калин Стоянов, твърди се, че е проведен такъв във връзка с митниците”, попита Демерджиев, визирайки снимките на Живко Коцев с Марин и Стефан Димитрови.

Бившият вътрешен министър коментира и новия гл. секретар на МВР, който наследи временно поста от Коцев – Димитър Кангалджиев.

“Живеем в ерата на временно изпълняващи функции. Такъв е главният прокурор, който щеше да бъде за малко, очевидно не така.

Сега имаме вр. изп. ф. главен секретар. Г-н Кангалджиев отдавна в качеството си на зам.-главен секретар изпълнява функциите на главен секретар. Не ми е известно това да е довело до някакво благоприятно развитие в МВР”, бе краткият комента на Демерджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts