| | |

Борис Бонев бесен, чупи “сглобката” с ПП-ДБ в СОС

Борис Бонев заплашва да напусне “малката сглобка” в СОС, твърдят хора от кухнята на ПП-ДБ и “Спаси София”.

Ябълката на раздора между партньорите бил спорният бизнесмен Николай Хинтоларски и регистрираното в столичния жк “Люлин” дружество, притежавано от него – “Лог Сиберия”.

В края на януари 2022 г., Бонев подаде сигнал в прокуратурата срещу скандална обществена поръчка за “златни” лампи, която бизнесменът спечели.

По същото време тогавашният премиер Кирил Петков гръмко обяви, че ще сезира ДАНС, АДФИ, МФ и КПКОНПИ за далаверата. Засега реакция от официалните органи няма.

На 31 януари 2022 г., лидерът на “Спаси София” огласи далавера в Столична община по повод търг за монтиране на улично осветление.

При бюджет от 6 милиона лева за нови лампи, фирмата-фаворит – въпросната “Лог Сиберия”, собственост на Николай Хинтоларски, би направила 1043 лампи с единична цена 5755 лева.

Прекият й конкурент – “Улично осветление” пък е заявила, че би направила 3781 нови лампи при единична цена 1587 лв. Бонев разясни, че Столична община се е готвила да плати уличното осветление на София с цени между 3 и 77 пъти по-високи от пазарните.

Бърза справка в Търговския регистър сочи, че собственикът на “Лог Сиберия” притежава множество дружества, кое от кое по-интересни.

Такава е Голдън Плейс, с капитал 1 521 000 лв., както и строителната Драгалевци Пропърти. В портфолиото му фигурирало и македонска фирма, с която произвеждал продукти от канабис, твърдят запознати.

Известният с идеализма си Борис Бонев смята, че партньорите му умишлено стопират разследванията на Хинтоларски.

Той заплашил да се откъсне от коалиционните си партньори и да ги остави сами да се борят с Ванчето Григорова на “Московска” 33.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts