| | | |

Пеевски: Денков вчера се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж. На 8 март ще разберем дали ПП-ДБ са разбрали къде са, или са дечица в детска градина

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова ГЕРБ и ПП да се разберат за съставяне на правителство като направят официална коалиция, за да избегне страната предсрочни избори.

Пеевски реагира остро на вчерашната позиция на премиера Николай Денков по повод предложеното от ГЕРБ коалиционно споразумение. По думите му Денков се е “изходил и се е направил на мъж”.

Пеевски го призова “да си прибере това самочувствие”, защото бил “просто един назначен премиер от парламента”, и да остави лидерите на формациите в управлението да се договарят.

“На 8 март ще разберем дали ПП-ДБ са разбрали къде са, или са дечица в детска градина. Ако са разумни хора, сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно”, подчерта съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Така той коментира заложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов хронограма на разговорите с ПП-ДБ в следващите седмици, в която датата за разбирателство е 8 март.

След като видим какво ще правят, ние ще преценим какво и как ще подкрепяме. Правителство да има – за ДПС е важно, отсече Пеевски.

И обясни, че държавата не трябва да бъде хвърляна в криза, а за всичко друго – регулатори, това били бъдещи преговори, които трябва да се водят.

Но сериозните мъже трябва да седнат сериозно, сериозните партии да преговарят и да направят стабилно правителство. Това трябва да бъде в името на България.

“Партийните пристрастия и всякакви такива нажежавания трябва да се оставят настрана. Защото гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж.

Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен от парламента премиер, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза”, коментира Пеевски.

“Не е сериозно за един премиер да казва това “да”, това “не”, без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа и мислех, че за тези 9 месеца е станал по-мъдър, вчера не го видях това. А напротив”, продължи той.

Изборите винаги са вариант -за ДПС избори 2 в 1 са добре, но не е добре за държавата, подчерта Пеевски.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: ДПС

Similar Posts