| | | |

Топ адвокат попари Живко Коцев и Бойко Рашков

Бих предупредил Живко Коцев, че има за какво да се тревожи. Стефан Димитров, който в момента е задържан, бил могъл, тъсейки по-добро положение за себе си, да сподели информация, която доста може да злепостави Живко Коцев.

Не го е направил и не вярвам да го направи, защото го съветва много добър адвокат какво поведение да има.

Това каза пред Нова телевизия адвокат Людмил Рангелов, чийто клиент е арестуваната шефка на агенция „Митници“ Петя Банкова.

снимка: Архив

По думите му, засега няма връзка между Петя Банкова и Живко Коцев и, ако има обвинение, то ще е по две отделни линии.

Адвокатът посочи, че не вярва главният секретар на МВР да е бил обект на заплахи от Борислав Сарафов и шефа на КПК и още прокурори.

„Заплахата е от обстоятелствата и той си е дал сметка, че обстоятелствата го заплашват. И затова е потърсил г-н Сарафов, вероятно чрез неговите съвети и помощ да намери най-добро положение за себе си“, коментира той.

Според него срещата на между главния прокурор и главния секретар не е противозаконна и е била абсолютно допустима.

„Предполагам, че това не е първата им среща, защото от комуникацията си личи, че той се обръща към него на малко име. Значи са добри познати и е нормално нивото на г-н Коцев да търси своето ниво в прокуратурата, какъвто е и.ф. главен прокурор“.

Адвокат Рангелов изтъкна, че в деня на срещата главният прокурор не е знаел за операцията на ДАНС и КПК. Той посочи, че обичайно да се правят договорки с лице, което търси някаква защита, срещу информация, която би послужила при разследване.

Качеството на Живко Коцев като свидетел с тайна самоличност е едни от тези видове защита.

„Г-н Живко Коцев преди да предприеме и по време на реализирането на тази стъпка, е бил консултиран от един висококвалифициран адвокат. Доколкото се разбира, от Илиян Василев. Не непременно го е посъветвал, но му е обяснил предимствата и недостатъците, ако приеме такава позиция“, посочи той.

„Ако се съберат сериозни доказателства, че г-н Живко Коцев е съпричастен към престъпна дейност на тази група, която в момента е разследвана, или на други престъпления, нито има пречка нито ще му помогне обстоятелството, че е защитен свидетел“, поясни той.

„Бойко Рашков също не е в много комфортно положение, но той няма информация за пряко касателство към престъпление. Може да има някакви морални упреци за общуване с хора с подобна характеристика, но дотам“, каза адвокатът.

Той каза още, че не вижда в какъв аспект лицата, снимани заедно с Бойко Рашков, биха могли да свидетелстват срещу Бойко Борисов преди години, каквото оправдание беше извадено.

„Очевидно цялата история тогава беше абсолютно нагласена без нужната наказателствена основа в нарушение на закона“, категоричен беше той.

Адвокатът посочи, че Петя Банкова е познавала по-младия от арестуваните за контрабанда Стефан Димитров, вероятно е познавала бегло и бащата. Към този момент няма информация съвместно да са участвали в престъпна дейност.

„Според мен грешката на г-жа Банкова не е преценила в каква структура влиза, колко закостеняла, колко напасвана на взаимоотношения, на канали контрабандни, на връзки, влиза.

И тя, получавайки такава висока позиция, която ѝ дава възможност за уволнения и размествания, смята, че това може да стане много бързо и радикално“, каза Рангелов.

Той посочи, че има твърдения, че Банкова е сменила шефа на митницата в Лесово по искане на Стефан Димитров. Тя твърди, че това не е вярно и че смяната е била в нейната програма.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Афера

Similar Posts