| | | |

Излагация: Прекъснаха срещата на ПП с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо ВИДЕО

Съпредседателите на ПП Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев се срещнаха със симпатизанти на партията за открит разговор. Срещата им се проведе в Пловдив.

Никола Минчев откри събитието с няколко думи за акад. Денков и обясни защо кампанията им стартира в Пловдив – преди точно две години именно в Града под тепетата ПП са провели първия си конгрес.

“Кампанията не е открита официално, но ако ще започваме с отговорите на въпросите, искаме да започнем оттук. Това, което всички виждаме е, че макар официално да нямаме кампания, вече сме в разгара на компроматната война.

Опитват се да внушат на хората, че не можем да работим и когато обсъждахме с Кирил и Асен с какво да започнем тази вечер, решихме да покажем какво сме направили, а след това Асен ще направи сравнение с това, което са направили тези преди нас”, каза бившият премиер акад. Николай Денков.

“Ако нещо ще остане в историята, то е Шенген. Ще дойде скоро, когато стабилизираме държавата. Приети сме, но трябва да се вдигнат проверките на сухопътните граници. Ако няма изненади, до края на годината ще имаме и дата”, разкри той.

Денков изброи приоритетите на партията.

Асен Василев направи кратък коментар за жестокия скандал с Живко Коцев и снимките с пачки и пудел.

снимка: Кадър

“Снимки на куче с пачки. Хубаво, снимали куче с пачки. Всичко това е, за да забравим какво се случва в страната и да спрем да питаме основния въпрос – как България да стане по-богата и по-добра”, каза той.

Василев поиска да направи и коментар за здравеопазването у нас.

“Имахме една пословична среща до 11 часа, в която тръгнахме по целия бюджет в здравната каса и тогава вдигнахме парите за извънболнична помощ. Не ощетихме болниците. Изведнъж се оказа, че няма проблем с направленията”, сподели той.

“Армията толкова пари не е виждала от байтошово време. Това не е самоцел. “Възраждане” много се бият в гърдите колко независими и горди трябва да сме, но как да сме, като нямаме армия. Тя трябва да работи и със съюзниците ни.

Като държава, която е десетата по големина в ЕС, дори Франция и Германия не могат да се справят без съюз. Трябва да имаме подготвена войска, системи, радари, да имаме доктрина как да се отбраняваме, защото и това нямаме.

Започваме, айде не от гола поляна, но от 1979 година. Това се наваксва с десетилетия, но от някъде трябва да почнем”, сподели още Василев.

Докато Василев говореше, от публиката започнаха да се чуват викове: “Стига сте лъгали, Кокорчо.”

“О, ти си си забравил расото. С друг костюм си. Всякакви такива идват”, възкликна съпредседателят на ПП.

След това Василев сподели с аудиторията как ПП е изиграла ГЕРБ.

Не очаквам на следващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, освен ако там не стане изключително драматична промяна, която реално да позволи да се случат реформите в страната. Това каза пред журналисти в Пловдив съпредседателят на “Продължаваме Промяната” (ПП) Асен Василев.

Този парламент, който идва, така както аз виждам, е че подкрепата, която можем да получим от страна на ГЕРБ, е изчерпана, посочи Василев.

По думите му причината е, че ГЕРБ са ги подкрепяли, докато реформите са били на хартия. В момента, в който реформите трябваше да станат истински, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение, че нещо такова ще се случи, камо ли да подкрепят такова нещо, подчерта съпредседателят на ПП.

“Истината е, че ние изиграхме ГЕРБ. Те направиха това, което не искаха. Момента, в който не можеха, отидохме на избори. Ще търсим съмишленици, с които да продължим това”, завърши той и даде думата на Петков.

снимка: Кирил Петков

Кирил Петков припомни някои от най-големите скандали, които са белязали правителствата, в които е участвала ПП.

Той се опита да оправдае скандалните твърдения, че докато беше премиер правителството му е получавало “пици с кристали” в Министерски съвет, докато заседава до късно.

“Вечер си тръгвахме късно и единственото, което ядяхме, бяха тези пици. Защото работехме до 1 часа през нощта”, оправда се Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts