| | |

След акциите на “Ловци на педофили”: МВР задържа 21 души, примамвали деца

При спецоперация на МВР са задържани 21 души във връзка с досъдебно производство за извършване на контакт с деца с цел блудство, полово сношение и създаване на порнографски материали, съобщи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг заедно с представители на МВР.

Разследването е образувано през септември 2021 г. Проведени са разпити пред съдия. Задържаните са обвинени за това, че са установявали контакт с деца с цел блудство и сношение. Прокуратурата ще поиска от съда тяхното постоянно задържане в ареста.

На територията на София са арестувани 16 души, а други петима в районите на други областни дирекции. Издирват се още четирима, като за един има информация, че е напуснал страната. Най-възрастният задържан е на над 70-годишна възраст. Някои от заловените педофили вече са били осъждани

Действията по разследването са се осъществили с помощта на данни и записи направени от т.нар. “ловци на педофили”, които публикуват множество обяви в различни сайтове за запознанства, като се представят за непълнолетни момчета и момичета, отговарят на мъжете, които се интересуват от тях и си уговарят срещи. Впоследствие правят записи на тези срещи.

Работата по случая продължава, посочиха от МВР. Разследването не е приключило, предстои назначаването на множество експертизи. До момента са претърсени над 30 жилища и превозни средства.

Similar Posts