| | |

Адвокатът на Борисов пуска жалба в прокуратурата срещу Кирил Петков

Адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов – Менко Менков, ще внесе жалба в Софийска градска прокуратура, съобщи самият той пред медиите на връщане от прокуратурата преди отново да влезе в ГДНП при клиентите си Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

“В понеделник ще депозираме жалба за извършено длъжностно престъпление от министър-председателя Кирил Петков”, заяви Менков.

Менков коментира още, че е абсолютен произвол образуването на досъдебното производство.

“Никакви материали по делото не са ми предоставени, никой не ме държи в течение”, посочи той пред журналисти по-рано пред деня, след като излезе от сградата на ГДНП, където беше от 11:00 часа днес.

“Никакви разпити не е имало. Нищо не се прави с тях. Стоят на наровете”, коментира той. “Държат ги. Никой нищо не казва”, коментира той.

След като адвокатът отиде в Софийската градска прокуратура, коментира пред журналистите: “Нарушен е чл. 6 от Конвенцията за защита на правата на човека, с тях не се работи и не се извършват никакви действия”.

Там се намират и задържаните снощи лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Самият той също не е получил никаква информация. Адвокатът на Борисов допълни, че се е видял с него.

“Никакви материали по делото не са ми предоставени, никой не ме държи в течение”, каза още адвокатът.

По думите му не е имало никакви основания за неотложност в действията на полицията.

Междувременно Софийски градски съд съобщи, че са внесени искания за одобрение за претърсване и изземване, свързани със задържаните в четвъртък вечерта политически фигури.

Тъй като това е станало след 16.30 часа, според вътрешните правила на съда, ще бъдат разгледани в следващия работен ден – това ще рече в понеделник.

Similar Posts