| | |

Лични лекари: Правителството ще връща поликлиниките, за да дава по-малко пари за здраве

Кабинетът ще връща поликлиниките, за да дава по-малко пари, отбелязват от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари /НСОПЛБ/ по повод здравна реформа, подготвяна от ПП, която ще премахне ролята на личния лекар, а при здравен проблем пациентите ще търсят помощ от специалисти по обща медицина. Председателят на здравната комисия в парламента д-р доц. Антон Тонев обясни реформата с мотива, че личните лекари са преуморени.

„Кабинетът ще връща поликлиниките, за да дава по-малко пари“, бе лаконичен доц. Любомир Киров, който потвърди за tribune.bg, че в събота ръководеният от него Управителен съвет на НСОПЛБ ще заседава присъствено и ще излезе с обща позиция относно готвената здравна реформа.

„Това, което се предлага, не е добре нито за пациентите, нито за лекарите“, обобщи доц. Киров ситуацията.

Други лични лекари, с които tribune.bg се свърза, определиха новата идея като „пълно безумие“ и си пожелаха то да не се случва.

„Да се надяваме, че няма да се налагат протести“, възмутени са общопрактикуващите лекари. Те напомниха, че преди години също им се е налагало да протестират заради пренебрегването на проблемите в първичната извънболнична медицинска помощ и формалното отношение на здравното министерство към тях.

лекар/архив

Similar Posts