| | | |

Чак днес се разбра какво е казал Кирчо за Каримански та Слави откачи. Наистина много грубо

“Този корумпиран педе*аст няма как да бъде шеф на БНБ!”.

Това е грубата реплика, която е изрекъл премиера Кирил Петков по адрес на финансиста Любомир Каримански, който “Има такъв народ” неистово се опитва да пробута като гуверньор на банката. Фразата е изречена в присъствието на други четирима представители на Министерския съвет преди 2 дни, но самия Каримански не е присъствал на срещата. Репликата обаче му е била препредадена по-късно. Тя е вбесила депутатите от ИТН.

Каримански минава за изключително близък до Слави Трифонов и според запознати именно той е човека, който в последните 5 години се грижи за личните му финанси. Публична тайна е, че парите на шоумена-политик минават през офшорни сметки.

За обидата по адрес на Каримански съобщи днес в личния си профил във Фейсбук лидера на партията Слави Трифонов, без обаче да препредава репликата.

“Днес с изумление разбрах, че Кирил Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план към господин Любомир Каримански, кандидат за управител на БНБ. От уважение към вас няма да цитирам точните му думи. Искам само да му напомня, че изборът за шеф на БНБ е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет”, написа Слави Трифонов.

50-годишният Любомир Каримански е ерген, няма семейство и деца. Роденият в Койнаре финансист е бил дългогодишен директор на “Инвестбанк”, а десетки публикации в разследващи сайтове го уличават в съмнителни операции като началник на трезора. ИТН обаче категорично настояват той да е бъдещия шеф на БНБ и са постигнали принципна договорка с ГЕРБ, БСП, ДПС и “Възраждане” да подкрепят кандидатурата му.

lupa.bg

снимка Архив

Similar Posts