| | | |

НА ЖИВО: Панаирите и скандалите в Парламента продължават (ОБНОВЯВА СЕ)

Кирил Петков не може и да си помисля да бъде министър-председател повече на тази държава. В това бе категорична лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Нинова е на блиц контрол пред депутатите, а премиерът и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев не присъстват на него.

Аз оценявам, че сте тук. Явно от този кабинет само вие, и г-н Караджов, смеете да поемете отговорност и да се изправите пред Народното събрание в един такъв момент, обърна се към Нинова Делян Добрев от ГЕРБ.

Това, което прави Кирил Петков, е откровено нагла злоупотреба с власт, възмути се и зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев.

Премиерът не спазва процедурата. Длъжни са да са тук, насочете час за изслушване, настоя и лидерът на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Правилникът позволява премиерът и вицепремиерите да не присъстват на блиц-контрол, отвърна й председателстващият заседанието Мирослав Иванов. Той подчерта, че нов час за изслушване може да се насочи, когато има въпроси към тях. Затова и настоя депутатите да кажат какви и към кого са въпроси им, за да уточни време и час.

Нямате право на партийни пристрастия. Извикайте ги веднага, за да им зададем толкова въпроси,  колкото искаме, настоя обаче Радомир Чолаков от ГЕРБ.

С вашата подкрепа донякъде ставате съучастници на клетвопрестъпниците, на нарушителите на конституцията, на законите в лицето на Кирил Петков, Асен Василев и цялата им група, обърна се към Нинова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Кого ще подкрепя БСП е единствено работа на БСП. Откакто съм председател на тази партия съм спирала външни  и всякакви опити да се бъркат в работите на партията, отвърна му Нинова.

Кой лъже, че не е изнасяно оръжие за Украйна – премиерът или вие, попита пък зам.-шефът на “Възраждане

Ако използвам вашият изказ, вие току що излъгахте. Извадете интервюто на г-н Петков и вижте, че там няма нито думичката оръжие, нито Украйна. За 109-ти път потвърждавам, че България не е изнесла и един патрон за Украйна. Разбирам че докрай ще използвате тази манипулация, за да хвърляте петно върху Министерския съвет.

Извадете и един документ за това и тогава ми се обадете. За Русия и Украйна не се изнасят оръжия и боеприпаси. Говорете, колкото искате, вадете изрезки от вестници, но в правото има принцип, че всичко, което се говори, трябва да бъде доказано, отвърна му Нинова.

Дадох ви идеален вариант и вие да посочите, че Петков е излъгал, а вие решихте да го криете. Няма да чета сайта на “Гардиън”, може до го видите. Не искате да кажете, че той лъже, явно той лъже. “Възраждане” не вярва на вас, но това не е важно. Важно е в какво вярва българският народ. И администрацията на президента изкара документи, вие казахте, че не са ваши, никой не ви вярва, настоя Ганев.

Кой на кого вярва ще разберем на следващите избори, евентуално. Може и вие да останете изненадан, скара му се председателстващият Мирослав Иванов.

Очевидно “Възраждане” ще използват темата за трупане на партиен дивидент, за да се явят на избори, но ще я използват с лъжа и манипулация. Обръщам се към българските граждани – залагайте на хора, които говорят истината и могат да носят отговорност, каза Нинова.

Говорите лъжи, вадите един скъп телефон, който имате и казвате на г-жа Нинова да чете “Гардиън”. Ами прочетете го вие, ако можете, го преведете. Вие лъжете от трибуната българското общество. Ако щете, ме подведете под наказателна отговорност. Никой няма право да лъже от тази трибуна, каза зам.-шефът на групата на БСП Георги Свиленски.

Щом вадите “Гардиън” чуждопоклонник сте вие. Помолиха ви за български документ, а не може да извадите такъв. Никакъв парламентарен опит нямате. Като слушам “Възраждане” и лидерът й, разбрах колко е мъдра нашата партия, коментира и социалистът Иван Ченчев.

Ние не се засягаме от хора, които твърдят, че биха се ваксинирали само с пистолет на главата, хора, които си купуват къща с партийна субсидия, и които се развеждат със собствената си жена, за да не им влезе къщата в имуществената декларация, скочи и Явор Божанков от БСП. Той настоя, че вече напусналата партията депутатка Елена Гунчева разкрила как ГЕРБ често били

Човек трябва да го види само как изглежда и всичко свършва, каза Ганев за Божанков. каза Ганев за Божанков.

“32 г. цялата ви партия управлява в какви ли не коалиции и направи така, че много българи да напуснат държавата. Кой управлява в коалиции с ДПС? Кой издигна човекът КОЙ за шеф на ДАНС? Чий председател се целуваше с ДПС на Орлов мост”, продължи Ганев.

Similar Posts