| | | |

ГЕРБ: Готови сме да търсим решения за изход от кризата НА ЖИВО

Вече заявихте, че не виждате потенциал за излъчване на управленско мнозинство. Но хората очакват решаване на техните проблеми, които се коренят и при предишни управления. С тези думи се обърна към ГЕРБ президентът Румен Радев на днешните разговори.

С вашия голям управленски опит, осъзнавате какво означава в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент, да има преходни периоди, заяви държавният глава.

Очаквам да чуя вашата формула за преодоляването на кризите и търсене на изход от основната – политическата, обърна се към представителите на ГЕРБ президентът.

„Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в това Народно събрание за излъчване на устойчиво мнозинство. В същото време хората очакват решаване на техните проблеми“, каза още Радев.

Той допълни, че гледната точка на ГЕРБ-СДС е интересна

Нашата ПГ не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Осъзнавайки, че държавата е в серия от кризи, ще търсим решение за изход, обеща шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

През изминалите месеци, нашата ПГ предлагаше такива решения и парламентът ги подкрепи – като компенсациите за бизнеса, храмовете и болниците, свързани с цената на електроенергията. Наще бе решение за мораториум върху цената на битовите потребители, сега предложихме таван на горивата ог 2,70 лв., припомни Десислава Атанасова.

Категорични сме, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да учасгтваме в консултациите за търсене на изход от кризите, увери тя.

Ние оставаме на позиция, че не може да има стабилно мнозинство в този парламент, припомни Атанасова.

Similar Posts