| | | |

“Билд” гърми: Русия готви терористичен “мега удар” по Киев с космическа ракета

Русия готви терористичен “мегаудар” по Киев с космическа ракета.

Това пише германският таблоид “Билд”, като твърди, че разполага с ексклузивен запис на разговори между бившия шеф на “Роскосмос” Дмитрий Рогозин и настоящия директор на дъщерното предприятие Ракетно-космически център “Прогрес” Дмитрий Баранов, пише украинското издание “Фокус”.

Според германския вестник става въпрос за изстрелването на ракета-носител “Союз”, натъпкана с огромно количество взрив.

Група високопоставени руски чиновници планирали да модифицират гражданската ракета–носител “Союз” така, че след запуска тя да не достигне до орбита, а да падне в един от гъсто населените райони на Украйна, вероятно Киев.

На борда трябвало да има огромно количество взрив.

“Билд” твърди, че има “ексклузивен” достъп до 7-минутен запис на разговори между Рогозин и Баранов, датирани от януари 2023 г. Рогозин и Баранов искали да се отличат в очите на президента Владимир Путин, твърди вестникът.

От разшифровката на разговора станало ясно, че съзаклятниците смятат за най-удачно ракетата да бъде изстреляна от космодрума Плесецк под Архангелск, а не от космодрума “Восточный” на границата с Китай.

Само за протокола – от Плисецк разстоянието но Киев е 1300 км, а от “Восточный” – 6000 км.

Ракетата трябвало да бъде натоварена с 6,5-7,5 или до 9-10 тона взрив. При това, ако бъде изстреляна от Плесецк и лети от север, може да вземе 6,5 тона, а ако лети от иток — 9 тона.

В разговора Баранов отбелязва, че може да насочи ракетата във всяко направление за 8-22 секунди след старта.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Билд

Similar Posts