| | | | |

Соня Колтуклиева сърцераздирателно: Какъв трябва да си – безчовечен мръсник и безсърдечен нещастник – за да издевателстваш над този, който стиска в шепи дъха си по време на криза

Оставете на мира Слави, предатели празноглави! Къде щяхте да бъдете без него сега? Щяхте да вегетирате в мижави кантори, в прашни офиси и в търсене на клиенти за хилави хонорари.

Така избухна журналистката Соня Колтуклиева на страницата си във Фейсбук. Ето какво написа още:

снимка Архив


Слави е болен, това е обществена тайна.

Съжалявам, че трябва да пиша така. Но… приемам нещата лично. Сърцето ми е жива рана, защото минахме през ада и загубихме красивата ми племенница, която беше подложена на нечовешки страдания, докато се бореше с рака. Милост за болните! Пощада!

Какъв трябва да си – безчовечен мръсник и безсърдечен нещастник – за да издевателстваш над този, който стиска в шепи дъха си по време на криза?!

Ей, хлевоусти злосторници, мързеливи измамници, спрете се! Имайте срам от Бога и не дърпайте Дявола за опашката!

Знам, знам… толкова сте долнопробни и гадни, че ще ме напсувате и ще отсечете:

Да не е ставал партиен лидер, като не е добре със здравето! А вие какво правите, бе, многознайковци, пращящи от самодоволство тумбаци – правите се на революционери между две ракии и псувате известните, скрити зад фалшиви Фейсбук-профили.

Тъжна е гледката на неблагодарността – изкривена от гърчовете на болезнената амбиция.

Отвратителна е агресията на ренегатството, белязано от завистта и срама, зад пъпчасалото лице на незначителността – колко е удобно да обвиняваш някой друг за страха и посредствеността, които те държат вързан за неуспеха.

Да използваш някого за ракета-носител и после да го обстрелваш с л@йна – каква жалка и долна истерия.

Някой ден в учебниците, срещу думата “предатели”, ще сложат снимката от пресконференцията на отцепниците от ИТН на 13 юни – един министър и петима депутати – Радостин Василев, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов плюс Кирил Симеонов.

Могат да добавят в малко сиво каре и подмолната вдъхновителка – Виктория Василева, посредствена ученичка на сивия кардинал Христо Бисеров; самодоволно приемаща комплиментите, че е направил партията ИТН, сякаш без Слави можеше да създаде и едно селско текезесе.

Радостине, спри се! Засрами се! Обуздай демоните си и се върни в обувките си, докато не си се превърнал в най-голямото посмешище на новото време.

На 13 юни ти изкрещя: “Аз съм безпрекУсловно луд”. С тази провинциална поза, можеш да пленяваш кифлите, които извозиш с джипа на баща си до Луковит и до купоните на Халкидики, но лудостта не ти върши услуга в политиката.

Ако имате идеи – покажете ги. Ако имате послания – кажете ги.

Ей, момче, как така допусна от господин Радостин Василев, председател на парламентарната правна комисия, да се превърнеш в Руди Гела, с чиито пошли похождения и арогантни ресторантски нахлувания се забавлява цяла България?!

Още не мога да повярвам, че допусна да се изродиш в пародия.

Известно ми е какво отговаряш на моите разкрития за твоята кратка министерска кариера: тя е защитничка на ГЕРБ, нямам добро мнение за нея. Както ти е угодно ме наричай, Радостине, това с нищо не променя фактите.

Ти, борецът срещу мафията, най-скандалният спортен министър, на 25 май, с договор от “Сердика спортни имоти”, харизваш на кантората на Лена Бориславова и майката на Никола Минчев, 117 350 лева.

Така с държавни пари си предплати за депутатското място в листите на “Продължаваме промяната”, нали?!

Аййй, как си паснахте с Кирил Петков – направо като сиамски близнаци сте. Той плаща на Лена с договор от държавната ББР, вместо да й даде хонорар, например, да обслужва частната му фирма.

След куролацията в почасовата квартира на ул.”Гладстон”, я направи депутат и началник-кабинет, а всъщност – паралелен премиер.

Ти натрапи на спорта най-близките си приятели – назначи ги за директори на Българския спортен тотализатор и на Националната спортна база: Александър Тодоров е продавал прахосмукачки в Пловдив, а Венцислав Петков е бил чирак на бизнесмен, който е лепил мокети в плевенските хотели.

Това именно е корупция и злоупотреба с власт. Това!

Гледам във Фейсбук как си се озъбил на Слави.

Направо си за герой на хумореска, озвучена с някоя весела песньовка на Ку-ку бенд.

Я, какъв катарзис преживя за няма и година! Тръгна от “Слави е прекалено голям за малките кресльвци” – стигна до “лицето, свалило първото работещо срещу мафията правителство… неговата политическа, морална и физическа безпомощност… е особен вид чалга перверзия от тенекиения дворец в покрайнините на София.”

Тръгна от “Кирил Петков излъга цяла България и трябва да бъде съден за невярна декларация по чл.313 от Наказателния кодекс, предвиждащ до 3 години затвор” – стигна до … вашата смехотворна прегръдка в комичната коалиция “ПеПеРуди”.

Болен и обездвижен, Слави пак е по-енергичен от твоя анаболен стан, налят в кръста от прилива на кортизон, защото си в постоянен стрес, характерен за тези, които симулират самоувереност, а се смазват под напора на страховете си и ужаса да се изправят лице в лице с опонентите си.

Ти си плати с държавни пари на БТВ, Нова и БНТ, да те избелват, пудрят и гелосват, докато се правиш на голямата работа на телевизионните диванчета, превъзбуден от опиянението на неравноделните си монолози, безстрашно застанал срещу безмълвните стойки за микрофони.

Ти, Радостине, не си приятел на истината, знаеш, нали?!

Подобно на онази тъпа реклама с твоята приятелка Илияна Раева, истината само я миришеш. После кихаш, защото имаш алергия към нея.

Колко забавно, че заради теб са се скарали Кирил Петков и Даниел Лорер.

Кирил Петков те използва като острие, но Даниел Лорер не може да те диша. И Асен Василев те гледа с недоверие.

Триото Клоунът-Хищникът-Ковчежникът се разпадна след провала на правителството.

Киро, Лена и ти, Радостине, можете да си направите ново трио: Загубеняка- Терапевтката-Тариката.
И да се впуснете в “Краят на играта”, но не по Самюъл Бекет, а по Бай Ганьо.

П.П. Радостин Василев днес можеше да бъде министър-председател.

Да, сериозно. На 30 май спортният министър е поканен на вечеря с президента Радев и съпругата му, след официално събитие в резиденция “Бояна”; после е извикан на среща в кабинета на президента – това рядко се случва; повечето политици се приемат от Николай Копринков, другите гости – от съветниците.

Държавният глава щеше да даде 3-я мандат на “Има такъв народ”, те щяха да номинират за премиер единствения министър-член на партията: млад, напорист, прочул се с призивите за “изчегъртване на ГЕРБ”, със заканите срещу мафията, с назначенията на партийни другари и с разследващите видеоматериали.

Всички парламентарно представени партии (без “Възраждане”) искаха да има кабинет до местните избори през ноември 2023 г., така че, щяха да подкрепят правителство на ИТН.

Само че, роденият да пълзи, не може да лети. Радостин Василев се изкуши да продължи да бъде министър на спорта, тайно бленувайки, някой ден да стане министър на вътрешните работи – в правителството на Киро и Лена.

Само интелигентните съзнават, че политиката е маратон, спринтът е за аматьорите.

Слава Богу, Вселената си знае работата…

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts