| | | |

Кирил Добрев с мрачна прогноза за резултатите на БСП и ДБ на изборите

Ще се намери политическа воля между ГЕРБ и “Продължаваме промяната” за бъдещо управление, което да бъде проевропейска.

Това прогнозира Кирил Добрев пред bTV тази сутрин.

Според някогашния член на ръководството на социалистите, а сега най-активното лице на опозицията срещу соцлидерката, “Възраждане” ще е втора или трета политическа сила, а БСП ще е на последно място.

Електоратът на ДБ пък щял да се влее в “Продължаваме промяната” и така десните можело да останат извън следващо Народно събрание.

Отношенията му с лидерката на БСП Корнелия Нинова били без промяна.

Бил съм критичен към абсолютно всички действия на ръководството, които водят БСП до по-нисък резултат, каза още той. БСП участваше в най-дясната, антируска коалиция, в едно управление, което върна България 30 г. назад.

През това управление бяха изгонени дипломати, беше спрян договора с “Газпром”, натрупаха се милиарди дългове, каза Добрев.

Според него България е влязла в ролята на опитно зайче, за да се види реакцията на “Газпром”, а след нас – всички държави са подписали договор с руската компания, при това в рубли.

Добрев силно похвали служебното правителство за всичките му действия и въпреки напрежението около намерението на кабинета “Донев” да обърне страната отново към “Газпром”, социалистът обяви, че сега най-сетне е настанало спокойствие.

С четвъртия си опит президентът Румен Радев е създал много сериозен екип, заяви Добрев

В основата на конфликта между Нинова и президентът Румен Радев пък били личните отношения на един човек – Калоян Методиев, обвини Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts