| | | |

Министър Никола Стоянов: Нямам сметки за разчистване с Корнелия Нинова

“Нямам сметки за разчистване с Корнелия Нинова”.

Това заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред БНТ.

Истината е, че аз, както го казах вече много пъти, държа на спазването на закона. Докато аз съм министър, законът ще се спазва, закани се служебният икономически министър.

Стоянов няма притеснения дали ще бъде разследван от прокурор или не. Според него се е вървяло към целенасочено фалиране на ВМЗ-Сопот.

Това, което може да се направи, е да се качи производството максимално бързо, да се поръчат материали и да се обслужват договори, в които сме закъснели. Надявам се новото ръководство да се справи с работата си, каза служебният министър на икономиката и индустрията.

По темата с Украйна и износа на оръжие, Стоянов заяви, че няма как да има нещо ново, докато няма парламент. След като парламентът се свика и се събере, тогава можело да има нещо ново. Отпушваме едно по едно нещата, за да може да върви икономиката, уточни той.

Никола Стоянов увери, че ще има газ за зимата, но борбата е на каква цена ще бъде той.

Не трябва да затваряме нито една възможност за диверсификация на газ, включително и от “Газпром”. Трябва да държим всички опции отворени, да преговаряме и тогава да решим какво да правим, обясни министърът.

Дали ще имаме газ, но ако е на много висока цена, по-добре компаниите да спрат, изтъкна Стоянов и добави, че мнението на бизнеса има значение.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts