| | | |

МС потъна в скръб! Гълъб Донев с много сили думи за трагедията в Бургас

Искам да заявя, че засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния отговор на държавата

В началото на днешното заседание искам ясно да заявя, че мигрантския натиск към България през последните няколко месеца ще срещне категоричният отговор на държавата. Полиция и армия ще пазят българо-турската граница заедно.

Това обяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет.

Миналата седмица одобрихме 1,5 млн. лв. за ремонт и възстановяване на оградата на южната ни граница.

Въпреки подозренията за съучастие в системата на трафик на хора на служители от МВР съм убеден в силната мотивация на полицаите и военните, които ще се включат в охраната на границата ни, посочи той.

Всички служби, чиято основна задача е да осигуряват националната сигурност ще се активизират, за да няма изненадани, когато 15-годишно момче с хуманитарен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти, посочи той.

При необходимост да се търси сътрудничеството и взаимодействието с европейската агенция за гранична и брегова охрана.

Всички служби, чиято основна задача и функция е да гарантират националната сигурност, да активизират дейностите си за превенция на нелегалния трафик, за да няма изненадани, когато едно 15-годишно момче с хуманитарен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти, каза още премиерът.

Решението им да препречат пътя на автобуса, макар и фатално за тях, вероятно е било продиктувано от убеждението им, че нарушителите на закона трябва да бъдат спрени.

Голямата цел, за която работим е присъединяване на България към шенгенското пространство. Ние ще докажем, че сме способни да противодействаме на корупцията и че сме способни да защитим границите си, които са граници и на ЕС, посочи той.

Причината за смъртта на полицаите на Бургас е в нарушените граници. За да се стигне до този инцидент са прекрачени много граници, посочи той.

Те защитиха нарушената граница с цената на живота си. Съболезнования за близките. Нека почетем с минута мълчание полицаите, чиято памет ще помним вечно, допълни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts