| | | | |

Forbes сензационно: България е №1 сред страните, помагащи на Украйна ТАБЛИЦА

В класацията на страните, които най-много помагат на Украйна във войната срещу Русия, водещи са Полша и Естония. В същото време Великобритания заема едва 7-мо място, а Германия се намира на 17-то в списъка.

Това става ясно от актуализирания рейтинг, изготвен от Forbes.

При съставянето на списъка са взети предвид няколко фактора: налагането на санкции, помощта за бежанците, помощта за Украйна като процент от БВП и др. (В същото време в класацията няма такъв показател като доставки на оръжие) .

В някои позиции има неочаквани лидери. Така например при експулсирането на руски дипломати България води с голяма преднина (изгонени 81 дипломати). По дял на помощта за Украйна от общия БВП на страната Естония заема първо място.

По-рано писахме, че според Politico Съединените американски щати доставят някои оръжия на Украйна частно, пише СТРАНА.UA. Слуховете за това се носят във Вашингтон и те „само растат, а не изчезват“.

Изданието също съобщи, че канцеларията на президента е изброила три вида оръжия, от които Украйна се нуждае в третия етап на войната. Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк каза, че основните оръжия, необходими на Украйна, са ракетни системи за залпов изстрел, пише Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts