| | | |

Ново проучване: ГЕРБ вече водят пред ПП с 5%, ДБ и БСП – на опашката

ГЕРБ ще бъдат категоричният победител на изборите на 2 октомври. Преднината между партията на Бойко Борисов и “Продължаваме промяната” се увеличава и вече достига 5%.

Това показват резултатите от социологическо проучване на агенция “Тренд” по поръчка на в. “24 часа”, което е оповестено в утрешния брой на вестника. Проучването е проведено между 15 и 22 август сред 1007 пълнолетни граждани.

Ако изборите се провеждат днес, за ГЕРБ биха гласували 24,4% от имащите право на глас. “Продължаваме промяната” са категорично втори с 19,6%.

Тоест, разликата между първата и втората политическа сила се увеличава и вече е близо 5%. Само преди месец – през юли, при предишната анкета, разликата беше 2,2% в полза на ГЕРБ – 23,6% срещу 21,4%.

ДПС са третата политическа сила, показва проучването. Партията запазва електорална стабилност с 10,6%. Плътно зад нея обаче е “Възраждане”, за които биха пуснали бюлетина 10,3% от имащите право на глас.

Продължава сриването на БСП, която вече е пета полиjическа сила. Левицата би получила едва 8,6% – най-ниския резултат в историята на партията. Очевидно нейния електорат се е преместил при “Възраждане”.

“Демократична България” остават шестата политическа сила със 7,3% вот, сочи изслеoването на агенция “Тренд”.

Голямата новина е, че според проучването партията на Стефан Янев със сигурност влиза в бъдещия парламент. За “Български възход” биха гласували 4,5%, което е по-малко от предишното проучване.

“Има такъв народ” продължават да са на косъм. В момента партията на Слави Трифонов се радва на 3,9% електорална подкрепа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts