| | | |

ЕУФОРИЯ! Лорер: Притиснахме ГЕРБ и ги извадихме от калната предизборна кампания, в кабинет на “Промяната” участие на ГЕРБ е немислимо

“Равносметката от срещатата с ГЕРБ е положителна. Успяхме да ги извадим от калната предизборна риторика и да ги притиснем да мислят за хората.

Разходихме ги по точките на ПП. Казаха – всичко ни харесва, стига да има пари”, каза Даниел Лорер от “Продължаваме промяната” в сутрешния блок на Нова.

Най-интересното беше, че май-постигнахме и втори успех вчера. Според него дори Бойко Борисов ги е подкрепил за идеята служебният кабинет да внесе бюджет, за да се случат тези мерки.

Лорер отново посочи, че с втория мандат ще предложат правителство на малцинството с конкретни политики.

“Опазил Господ това да е стъпка към коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ е ясна от първия ден на този парламент.

Но проблемите на хората за нас са номер 1, а не проблемите на ГЕРБ. Срещнахме се с тях като конструктивна опозиция.

Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, а за втория Националния съвет на партията ще реши от кого ще приемем подкрепа.

Участие на ГЕРБ в кабинет на Промяната е немислима. ГЕРБ и ДПС носят сериозни проблеми на българското общество”, заяви Лорер.

Той отрече да подкрепя ГЕРБ заедно с други депутати от “Продължаваме промяната”.

“Вътре в партията имаме различни мнения по различни теми. Това е признак на демокрация. В другите партии това се наказва.

Борисов наказва хората от ГЕРБ, които искат коалиция с нас.

Божанков в БСП беше наказан заради несъгласието си с хартиената бюлетина. При нас не е така”, каза депутатът от “Продължаваме промяната”.

“С “Демократична България” имаме голямо покритие на ценности, но още нямаме структурирани разговори за втория мандат”, отчете Лорер за отношенията с дясната коалиция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts