| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Депутатски побой заради „Лукойл Нефтохим“

Физическа саморазправа в стаята на „Продължаваме Промяната” е имало днес малко след заседанието на Икономическата комисия, пише Lupa.bg.

Народният представител Радослав Рибарски е ступал колегата си съпартиец Венко Сабрутев, а поводът за лютата свада е заявената от последния позиция в защита на бургаската рафинерия.

Припомняме, че по-рано днес Икономическата комисия прие на първо четене законопроект за държавен надзор на „Лукойл Нефтохим“, съгласно който при извънредни обстоятелства като прекъсване на доставките или спиране на производството министърът на икономиката ще назначава търговски управител на рафинерията.

Сабрутев гласува с БСП и „Български възход“ против предложението, уточни по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Служители на парламента, останали потресени от агресията, разказват, че Рибраски е изритал в краката Сабрутев, след което го е блъснал с ръка по гърба с думите:

„Влизай сега да кажеш с кой си го съгласувал това“. След това двамата са влезли в стаята, където на висок тон е продължил спорът защо Сабрутев е гласувал срещу предложението на Ивайло Мирчев.

Венко Сабрутев е зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси, а Радослав Рибарски – зам.шеф на Комисията по енергетика (в която е и колегата му Сабрутев) в настоящия парламент.

Къде точно са се сблъскали интересите им, засега не е съвсем ясно.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts