| | | |

Явор Божанков разкри ще преминава ли в друга ПГ и разговарял ли е с Нинова след изключването си

Благодарен към на всички колеги, които изразяват подкрепата си за мен.

Няма как да си затворим очите пред явния проблем – ГЕРБ опитаха да се скрият зад гърба на предложените министри. Този финт е неприемлив. Никой не вярва, че проф. Габровски сам е избрал министрите си, без да се допита до Борисов.

Това са причините да гласувам днес против проектокабинета “Габровски”.

Това заяви в предаването “Още от деня” по БНТ независимият депутат Явор Божанков по повод днешния неуспешния опит за избор в парламента на проектокабинета “Габровски”.

“Няма как да говорим за втори и трети мандат преди да говорим за реалните проблеми.

ГЕРБ все още не са си признали нито една грешка. Няма как те да обявяват, че това не е кабинет на ГЕРБ, когато на всички е ясно, че това е кабинет на ГЕРБ.

Аз съм заявил, че няма да подкрепя кабинет на ГЕРБ и днес спазих обещанието си”, добави той.

Според Божанков хората, които са се съгласили да участват в кабинета “Габровски”, са достойни за уважение, тъй като са наясно с високата цена, която ще платят. Заяви обаче, че ГЕРБ се опитват да се скрият зад друг кабинет, защото нямат парламентарна и обществена подкрепа.

“Такъв финт е абсолютно неприемлив, защото на всеки е ясно, че няма такова нещо като “експертен кабинет”.

Още по-прекалена беше тезата, че кандидатът за министър-председател сам, без да се допитва до Борисов, избрал министрите. Нали никой не вярва на това”, попита депутатът.

Божанков коментира и темата с изключването му от парламентарната група на БСП.

“Аз бях на протест в подкрепа на Украйна и срещу руската агресия. Никога не съм крил моите убеждения. Нямам проблеми с избирателите в моя район.

За мен е проблем режимът на Путин, който вреди на целия свят, включително и на руския народ. Аз съм спокоен и моята съвест е от правилната страна.

Винаги съм бил лоялен към групата на БСП и съм работил на 110%.

Не съм разговарял с Нинова след изключването ми от парламентарната група. Убеден съм в това, което правя и съм непоколебим.

Не съм разговарял с други партии и групи, към които да премина.

Пак ще повторя, че не съм направил това действие, за да търся преминаване в друга партия, а защото съм убеден в правилността на действията си”, категоричен бе Явор Божанков

Заяви, че единственият проблем с избирателите му е, че не е могъл да им обясни позицията на БСП за промените в Изборния кодекс.

“Борихме се ден и нощ да въведем машинния вот и казвахме “мъртвите не гласуват с машини, хартията е измама”. След като този Изборен кодекс беше обърнат на 180 градуса, наистина съм имал много разговори с избиратели и не съм можел да им обясня това. За себе съм спокоен – аз съм от правилната страна на моята съвест”, посочи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts