| | | |

Терзиев (ПП) истеряса: ГЕРБ са токсични, днес с ДПС си казаха опорките и излязоха

В България този спор за предоставянето на оръжие за Украйна се води твърде дълго време. Ясно е, че това е война, ясно е кой е агресорът. Цяла Европа дава оръжие, и България, макар и със закъснение, взима правилното решение. Вярвам, че решението за даване на оръжие е абсолютно легитимно.

Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Йордан Терзийски в ефира на Nova News.

„Решението на НС е напълно легитимно, въпреки че БСП се опитват да го предотвратят. Партията подценява избирателите си“, допълни той по същата тема.

Той е категоричен, че колкото и обществото ни да харесва Русия, а самият той харесва руска музика и руски филми, трябва да застанем на правилната страна на историята.

„Ние с БСП имаме допирни точки, има на какво да се стъпи като разговори, но пътят до сглобяване на една такава конструкция не е лесен и кратък“, коментира още той.

На въпрос относно шансовете да има кабинет с втория мандат на ПП, той заяви:

„Ако се позовем на чистата аритметика, такъв кабинет би бил много труден, но ние подхождаме отговорно към този мандат и усилията са напълно реални.

Затова е излъчен премиер като акад. Николай Денков – с изключителна биография на професионалист и в научните среди, и в политиката, той може да понесе и политическата отговорност.“

„Понякога трябва да гледаме цялата картинка. Думите на политиците се различават понякога от действията.

И в кабинета, предложен от ГЕРБ, присъства Плана за възстановяване и устойчивост, антикорупционна политика. Но дали те наистина работят в тази посока?

Преди два дни те отхвърлиха в зала един законопроект – за защита на лицата, предоставящи информация. Това беше акт, който е в противоречие с всички заявки за това, че ние трябва да работим организирано и сплотено за ПВУ“, смята той.

По думите му правителството „Петков“ успя да договори един успешен, силен ПВУ, свършихме си работата в първото шестмесечие и сега парите са факт:

„Това е ангажимент, който поехме, процедурата е спазена и в рамките на тази година парите са факт. Сега обаче следващото плащане е в риск.“

Той се изказа и по повод случилото се по време на днешните разговори между ПП и политическите партии:

„Аз не мога да нарека това разговори. Видяхте моделът на поведение на ГЕРБ и ДПС – влязоха в зала, казаха си опорките и излязоха. Това не са разговори, преговори, или конструктивен диалог.“

„Те тласкат страната към избори, затова бързаха с Изборния кодекс. Хората го виждат това, разбират, че ГЕРБ е партия в изолация, тя е токсична и няма кой да управлява с нея. Видяхте, че дори сметките, които си правеха за „Български възход“, не излязоха в зала“, продължи той.

Според него трябва да се търсят обединяващи фигури като акад. Денков, който ще успее да структурира кабинет с програма, от която България има нужда.

„С ДБ си партнираме добре, ако се реализира мандат е редно те да бъдат част от него и да е коалиция между двете партии. С БСП имаме доста общи теми и можем да разговаряме“, допълни той.

„Избирателния кодекс продължава да бъде проблем. Ако се преодолее ветото на президента това ще покаже, че има скрита умисъл зад хартиената бюлетина”, бе категоричен той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts