| | | |

Кирчо изби рибата: Не познавам по-добър финансист от Асен Василев, той трябва да е министър на финансите

Независимо какъв е шансът, ние сме длъжни да покажем че ще направим това което зависи от нас. Това, което видях, че акад. Денков успя да събере всички на масата – беше вид победа за всички в този парламент.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването “120 минути” по bTV.

“Много е неприятно да няма подкрепа. В последната седмица, преди да бъдем свалени, всички деца с диабет получиха сензор, който да измерва кръвта. Това накрая никой не го броеше.

Този тип примери ми дава надежда, че ние трябва да бъдем максимално откровени и да не се опитваме да правим политически театър.

Призовавам другите партии да се обърнем към действия. Поне да се придвижим по тези 20 законопроекта. Да започнем с нещата, които ни обединяват, и да ги гласуваме.”

Човек не знае какво може да се случи. Много опасна ситуация е да си в правителство на малцинството. Ние имаме опит от миналия кабинет. Много е неприятно, но пак успяваш да направиш някои неща, от които можеш да си горд, каза още той.

Петков призова народните представители към действия и приемане на важни за страната закони.

Той коментира и имената в проектокабинета „Денков“.

В този момент единственото име, което е абсолютно ясно е акад. Денков. Трябва да намерим експертите в области, но те да са политически лица.

Божанов е перфектен пример. Той е програмист и едновременно с това е ясна политическа фигура. Аз лично не познавам по-добър финансист от Асен Василев. Аз лично бих казал, че 100% той трябва да е министър на финансите.

Атрактивно е да се говори за имена, но много по-важно за нас е корупционното законодателство, социалните помощи, добави съпредседателят на „Продължаваме промяната“

Драгомир Заков е страхотен експерт. Той беше с най-добрите си намерения да помогне в политиките, които правим.

Ако Денков дойде и каже дали бихме приели Заков като политическа сила, която подкрепя този кабинет, аз бих казал „да“.

Когато ние даваме доверието си на акад. Денков той трябва да подбере своя отбор, посочи Петков.

По отношение на БСП и въвеждането на хартиената бюлетина Петков коментира, че в момента е приет най-лошият вариант за гласуване.

“Ако мотивацията на БСП за хартиената бюлетина е била старите хора, тогава не би трябвало да ги спре да има машинен протокол.

В момента сме в ситуация, в която приехме най-лошия вариант с машини, които са просто принтери. Ако Денков успее да влезе в диалог, има пространство БСП да се върне назад.”

Относно отношенията на „Продължаваме промяната с президента Радев, Петков коментира:

“Може би не сме най-добрите политици, защото казваме, каквото видим. Когато направиха първото движение да върнат “Газпром”, ние казахме, че е неправилно.

Да, може би не правим стратегически ходове и според мен президентът не обича критика и реагира емоционално.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts