| | | |

Радев към “Промяната”: Единственият начин е компромис между вас и ГЕРБ

Акад. Николай Денков върна празна папка за правителство на президента

Излъченият за министър председател от “Продължаваме промяната” Николай Денков върна на президента Румен Радев неизпълнен вторият мандат за съставяне на редовно правителство.

До отказа да се предложи състав на правителство се стигна след като не бе изпълнено условието на ПП – парламентът да подкрепи с мнозинство декларация с приоритети за управление.

“Връщам папката с неизпълнения мандат. За съжаление, този списък от национални цели с приоритети и задачи за тяхното постигане не получи достатъчна политическа подкрепа. Но съм сигурен, че това усилие си струваше.

Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България през следващите месеци тепърва предстои”, заяви номинираният за премиер от ПП акад. Николай Денков.

“Вчера вашите коалиционни партньори от “Демократична България” заявиха, че единственият начин за съставяне на правителство с третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Затова ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос”, каза Румен Радев.

Президентът Румен Радев поиска да обсъди с представителите на “Продължаваме промяната” офертата, която Христо Иванов направи за третия мандат през уикенда.

Съпредседателят на ДБ обяви, че “за да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между “Продължаваме промяната” и ГЕРБ”.

Вторият проучвателен мандат бе връчен на акад. Николай Денков на 3 януари. От “Продължаваме промяната” заявиха, че мандатът ще бъде върнат изпълнен, ако партиите в парламента се обединят около цели, които са приоритет за страната.

Декларацията, предложена от ПП, бе отхвърлена и в пленарната зала с 84 гласа “против”, 63 “за” и 30 гласа “въздържал се”.

Партньорите ви от ДБ заявиха, че единственият начин да се постигне правителство е да се направи компромис между вас и ГЕРБ, така че ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts