| | | | |

ШОК: Помните ли мистериозния малък самолет, който кацна у нас? Докарал е бомбите за терориста Бодил? А депутат от ДБ е замесена с пребиваването на Бодил у нас!

Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми с невлизането ни в Шенген, ще ни зададат и този въпрос – как този терорист е влязъл в страната? Кой му помогна, как стана?

И всички тези въпроси ще ги зададем днес, за да получим отговорите, а не да си заравяме главата в пясъка.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в пленарната зала по време на дебатите във връзка с арестувания терорист Дейвид Бодил и връзките му с депутатката от ДБ Албена Симеонова.

Мистериозният малък самолет, който успя да прелети над няколко европейски държави и кацна у нас край Търговище през юни миналата година

без данни и до днес не е ясно кой е бил на борда му и какво е превозвал, може да е пренесъл взривните вещества, открити в дома на британския терорист, заловен в никополското село Любеново Дейвид Бодил.

Тази хипотеза изрази депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по време на изслушването на МВР шефа в служебното правителство Иван Демерджиев и директора на ДАНС Пламен Тонев в пленарната зала, с което я взриви.

А секунди след изказването му Демерджиев потвърди с половин уста, че действително такива данни в Агенцията има.

След което заседанието на депутатите бе засекретено.

Както вече стана ясно, има връзка между заловения, издирван с червена бюлетина от Интерпол, терорист, сочен за атентатор от неофашистки британски крила.

Ето какво каза Манев от трибуната:

“Месеци наред обясняваме, че пропуските в националната сигурност са големи и че когато се наруши балансът, нещата ще стигнат до лоши последици.

На фона на битова престъпност, стрелба по полицейски управления, убийства, тежки загуби по пътищата ни, стигнахме до там да си говорим за терористи, задържани на територията на страната. Осъществявали дейност в страната ни…

Доживяхме и това. Въпросите са много.

Народен представител е замесен в това.

Дори ние да си затворим очите и да не обиждаме колежката, което не целим, нали на всички ни е ясно, че рано или късно партньорските служби от Великобритания, тези, които са инициирали издаването на червена бюлетина, ще се заинтересуват от народния представител, занимавал се с решаването на административните проблеми на един терорист.

Това ясно ли ни е?

Ясно ли ни е, че на фона на нашите проблеми с невлизането ни в Шенген, ще ни зададат и този въпрос – как този терорист е влязъл в страната? Кой му помогна, как стана?

И всички тези въпроси ще ги зададем днес, за да получим отговорите, а не да си заравяме главата в пясъка.

Има ли значение коя е партията, от която е този народен представител?

Има, колеги. Тишината, която в последните 3 дни висеше тежко в медиите, тежко в пространството е, защото се предполага, че тази европейска партия с ръководители, свързани със службите назад във времето (визира ген. Атанас Атанасов, докато Албена Симеонова, спомената от него е от “Зелено движение” – б.р.), не биха допуснали такова нещо.

Този човек ще се озове пред съда във Великобритания и ще разкаже всичко.

И накрая – много е важно за всички ни да се убедим, че България е защитена, защото системата за сигурност се изгражда не само от всички, които се занимават с нея, и с времето.

Помните ли, че наистина един самолет прелетя през 3 държави и кацна точно до това село.

Какво занесе този самолет? До този терорист ли превози нещо, това оръжие ли му донесе?!”

В хода на претърсванията в къщата, в която бе сгащен Бодил, по първоначална информация до фермата на депутатката от ДБ Албена Симеонова, полицията е открила литература за изготвянето на бомба, както и скъпи незаконни оръжия.

Подобни материали са били открити в дома на Бодил във Великобритания миналата година.

През юни миналата година 60-годишният двуместен самолет Beechcraft вдигна службите у нас, а и не само, на крак, след като прелетя през почти цяла Европа, за да кацне в България.

Машината е открита изоставена с още топъл двигател на летището в село Буховци, което се използва от селскостопанската авиация.

След това изказване на Манов по искане на вътрешния министър заседанието на парламента стана закрито за медиите.

Самата Симеонова опита да се скрие от журналистическите въпроси на репортерите в Народното събрание… в тоалетните на сградата.

“Не се чувствам виновна”, каза тя лаконично и повтори, че нямала нищо общо с Бодил. Не е ясно обаче как тогава издирваният с червена бюлетина на “Интерпол” бе заловен именно в във фермата й в никополското село Любеново.

Прокуратурата вече обяви, че ще поиска постоянна мярка “задържане под стража” за него.

28-годишният британски гражданин Дейвид Бодил бе задържан във фермата ѝ. В същото време обаче Симеонова заяви, че къщата му била на другия край на селото.

Тя потвърди още вчера, че познава дядото на британеца и че му е помогнала да си плати сметките, като му осигурила работа за половин час, помолена от кмета на Любеново Таня Борисова.

“Да, познавам го, след Нова година го водих да си плати тока и водата. Но всеки би помогнал на един чужденец. Още повече, че дядо му ми беше много близък”, каза депутатката от “Демократична България” вчера.

Албена Симеонова разкри, че дядото и бабата на Дейвид, Филип и Джани, си купили къща в село Любеново.

Прокуратурата остави британеца зад решетките.

Прокурорът Снежана Георгиева заяви, че нарушенията на законодателството във Великобритания, за които го издирват властите там, представляват престъпление и според Наказателния кодекс у нас.

Освен това той е излязъл от родината си, знаейки че срещу него има производство, което предполага, че може да се укрие.

Затова беше поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Служебният адвокат на британеца Жоро Нинов се съгласи с доводите на обвинението и че това е единственото възможно развитие към този момент.

Бодил заяви, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си.

Той добави, че това, за което е издирван и задържан, е “само хоби”. “Никого не съм наранил и не съм имал намерение да го правя”, сподели той в съдебната зала.

Посолството и консулските власти на Обединеното кралство ще бъдат уведомени за решението на плевенския съд за постоянното задържане в ареста на Бодил.

За България е притеснително връзките на Бодил с български народен представител. На всичкото отгоре депутатката от ДБ Албена Симеонова също и клиент на Темида, което постава въпроса – какво прави такъв човек в парламента?

Миналата година народната представителка от формацията, която се бори за чиста съдебна система, Албена Симеонова и оглавяваната от нея Българска асоциация Биопродукти лъснаха в разследване на ОЛАФ за 9 милиона лева.

И въпреки решението на Върховния административен съд, че изпълнението на проекта е „измамна дейност”, което е постановено първо от ЕК, напористата “зелена активистка” продължава да се бута в политиката.

Днес от СДС допълниха досието й:

“Госпожа Албена Симеонова преди 5 години, с решение на плевенския районен съд е осъдена за незаконно обогатяване от Институт по лозарство и винарство в размер на 40 000 лева.

Същата изкупува обикновено вино от регион Плевен и след като го предава за съхранение в института го продава като еко-вино и печели след измамата от разликата в цената”.

Дамата е част от “Зелените” в коалицията и въпреки решението на Върховния административен съд, че изпълнението на проекта “Отиди, вземи, хапни биологично”, реализиран от нейната асоциация и финансиран с 9 млн. лв. от Държавен фонд “Земеделие” , е „измамна дейност”, което е постановено първо от ЕК.

Симеонова обаче отрича всички обвинения.

Скандалът започва още с условията на поръчката. По договора, подписан от отстранения още от Бойко Борисов шеф на фонд “Земеделие” и земеделски министър Румен Порожанов, са залегнали баснословни суми.

Например дизайн и производство на елементарен сайт е оценено на 44 140 евро (над 82 000 лв.), а реално струва не повече от 5-6 хиляди лева, или поне 12 пъти по-малко.

Неясно е колко каталози и листовки ще се произведат, в какъв формат, с каква цветност – задължителните за подобна поръчка професионални параметри, но сумата е завъртяна – 148 352 евро. 42 852 евро са предвидени отново за „произвеждане” на клип.

Сред общо 477 157 евро, предвидени за подаръци, е „програмна тениска”, за която са похарчени рекордните 119 520 евро, според депутатката.

В същото време единственото подпомагане на земеделците у нас чрез проекта са 337 700 евро, предвидени по проекта за биопродукти – само дето и тук са пропуснали да напишат какви конкретно вид и сорт продукти, какъв брой, с какво тегло, на каква единична цена.

И точно тук ОЛАФ – еврослужбата за борба с измамите се е заяла, защото се оказва, че са избрани поддоставчици, които са участвали в схема за фиктивни доставки и има необосновано завишаване на цените.

Поради което наследникът на Порожанов на поста Живко Живков със заповед от 28 април 2017 г. на база разследването на ОЛАФ е спрял договора с депутатката от ДБ.

Срещу тази заповед тя е започнала дело в съда, което е загубила и в Административния съд на София – град на 26 март 2018 и във Върховния административен съд на 17 юни 2019 г.

От ОЛАФ специално писмо до фонд”Земеделие”, както четем в документ от 12 юни 2018 г., отправен до зам.-директора от директорката на дирекция “Селскостопански пазарни механизми”.

Тя съобщава за процедура по уравняване на съответствие. ОЛАФ я алармира за „неправомерни плащания със средства на ЕС” за „измамна дейност”, на базата на което иска спиране на междинни и окончателни плащания по всички промоционни програми – 5 действащи и 4 приключили изпълнението, което е тежък удар по целия агросектор.

Източник: Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Фейсбук

Similar Posts