| | | |

НА ЖИВО Корнелия Нинова: Връщаме в понеделник мандата

Връщаме в понеделник мандата.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро.

В правомощията на президента е да задържи работата на този парламент, колкото прецени, изтъкна лидерът на БСП.

Търсете отговорност от тези, които не пожелаха дори разговор, категорична бе Нинова в отговор на журналистически въпрос.

На лидерска среща сутринта в Народното събрание на една маса по инициатива на Нинова седнаха още лидерите на ГЕРБ, ДПС и “Български възход” Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев.

От “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Възраждане” отказаха да участват в разговорите.

Днес не сме разговаряли за коалиционна формула и за правителство, а за да обсъдим как да решим важните за страната въпроси. 4 партии се събраха, две отсъстваха – какво очаквате от нас – да ги молим да дойдат ли, коментира още Нинова.

Оставяме отворени за разговори по важните въпроси, допълни тя. И напомни, че от страна на БСП агресия по адрес на другите партии не се е чула.

Отиваме на избори със съжаление, защото България няма нужда от това, посочи още тя.

“Изведохме най-важните приоритети за България и българския народ в тези кризи. В 4 точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията а всички партии.

Търсихме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя, търсехме решение за излизане от политическата криза.

Подходихме различно. Поканихме всички лидери на парламентарно представените партии. Обсъдихме проведените днес разговори и възможните стъпки оттук нататък и решихме да върнем мандата на президента в понеделник”, каза лидерът на БСП – Корнелия Нинова в началото на брифинга.

Нинова не отговори на въпроса дали на конгреса през февруари ще постави въпроса за промяна в отношението към ГЕРБ. Социалистите имат решение на висшия си орган, което им забранява коалиране с партията на Борисов.

Очаквайте подробности!

снимка Кадър

Similar Posts