| | | |

Атанас Зафиров недоволен, че БСП получили празни столове

Къде видяхте задкулисие в БСП? Ние подходихме държавнически и надпартийно.

Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред БНТ за възможността на социалистите да направят правителство с третия мандат.

В крайна сметка червените ще върнат последната папка за съставяне на правителство на президента Румен Радев във вторник.

По думите му видяло се кои са партиите кои не са могли да се справят с мандатите за съставяне на правителство. Даването на мандата на БСП е знак на диалогичност заради възможността на партията да си говори с всички останали парламентарни групи, обясни Зафиров.

“Ние просто получихме едни празни столове”, недоволен е той от липсата на желание за разговор на останалите партии с БСП.

“На лидерската среща показахме, че можем да водим диалог и да търсим общи решения и събирателни точки, нямаше задкулисие. Третият мандат не беше на БСП, а на целия парламент”

Можем да направим извод от вчерашната среща, че се потвърди една слабост въобще на българската политическа система и тя е, че много от партиите като че ли не мислят стратегически, не могат да погледнат в утрешния ден, не могат да погледнат в бъдещето и остават застинали в настоящето и миналото.

Можем да си говорим, без това да ни прави еднакви, без това да ни вкарва в общо русло или да изглажда противоречията между нас”, каза Зафиров.

По думите му вчера на срещата не е ставало дума за правителства и кабинети.

“Много от партиите не мислят стратегически”, допълни Атанас Зафиров.

“Не съжаляваме, че не подкрепихме Габровски, това е част от последователната ни политика”, добави Атанас Зафиров и изрази надежда за по-висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори.

“Тези избори ще бъдат по-чисти, надявам се резултатите да бъдат по-обективни”, каза още Атанас Зафиров.

Той се надява на толерантна предизборна кампания. На новите избори не задава фигурата на спасителя и теренът ще бъде по-малко разкалян, изтъкна Атанас Зафиров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts