| | | |

Политолог: Всичко е за пред избирателите, за да се втвърдяват някакви ядра и да се търси консолидация в предизборно време

Връщането на хартиената бюлетина ще увеличи избирателната активност докъм 3 млн. души.

Това обяви политологът Стойчо Стойчев по Би Ти Ви.

Според него в следващия парламент е възможно да влязат нови партии, като “Има такъв народ” е сред обичайните заподозрени, а новите 400-500 хил. души няма да гласуват за “машинните партии”.

Дни преди края на 48-ото Народно събрание има втвърдяване в парламента, но това вече не прави впечатление на никого. Прави впечатление, когато по-скоро има омекотяване на ситуацията и желание за разговор.

Около тази теза се обединиха политолозите Стойчо Стойчев и Христо Панчугов и журналистката Ружа Райчева

Според Панчугов втвърдяването по повод промените в съдебната реформа и темата за контрола на главния прокурор обслужва конкретни частни интереси, за да може да се спечели подкрепа за следващите избори. Липсва оценката какви ще са дългосрочните ефекти.

Стойчо Стойчев е на мнение, че всичко е за пред избирателите, за да се втвърдяват някакви ядра и да се търси консолидация в предизборно време.

Парламент, който не може да излъчи председател, да избере кабинет, няма никаква легитимност да прави радикални реформи и промени в каквото и да е, камо ли ключови, каквато е съдебната реформа. Абсурдно е да се занимава с подобна тема.

Според Ружа Райчева в следващия парламент ще има нови конфигурации и няма да има избори наесен.

Христо Панчугов обясни, че за политиците трябва да е ясно, че действията, които предприемат, имат много по-голям отзвук.

Според него голямата цел е да се обясни, че българската демокрация не работи – заради това се повдигат теми като референдума за президентска република и оръжията в Украйна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts