| | | |

ЦИК отряза бивша партньорка на ДБ и ПП за вота

ЦИК отряза регистрацията на бивша партньорка на Продължаваме промяната и Демократична България за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Християндемократическият съюз на Ирина Репуц, която някога бе съюзник на градската десница в Реформаторския блок (по времето, в което и Настимир Ананиев бе част от него – б.р.),

при това заради отказ да събере още малко подписи така, че стигне изискуемия от Изборния кодекс минимум от 2500, става ясно от решението на ЦИК.

Репуц се прочу като кандидат за всевъзможни постове – на народен избраник, на евродепутат, на кмет, както и с това, че

през 2014 г. обяви Реформаторския блок за реформистки заради решението на ръководството му тогава да остракира част от партиите в съюза от преговорите с ГЕРБ за създаването на второто правителство на ГЕРБ начело с Бойко Борисов.

Впоследствие Репуц дори поиска запор на цялата субсидия на РБ. Ставаше въпрос за над 3,2 млн. лева на година или общо 13 млн. за целия мандат.

Отказ от регистрация за вота на 2 април е получил и бившият депутат от Има такъв народ на Слави Трифонов – Георги Захаринин Попов с неговата “Български гласъ”, отново защото не е успял да събере достатъчен брой парафи.

Извадилият от фризера проект за АЕЦ “Белене” Петър Клисаров с “Пряка демокрация” също е аут от надпреварата – пак след решение на ЦИК.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts