| | | |

Жесток скандал между ГЕРБ, ПП и БСП разтресе ефира

“Дебатът” между “Продължаваме промяната”, ГЕРБ и БСП в ефира на БНТ прерасна в скандал и говорене един през друг.

През по-голяма част от времето Борислав Гуцанов от БСП не позволи на останалите да изкажат тезите си, а темата най-вече се въртеше около даването на оръжие за Украйна и енергийната независимост на страната ни.

В момента се губят възможности да модернизираме въздушната си отбрана заради пасивност от служения кабинет, коментира депутатът от ГЕРБ

Според депутатът от “Продължаваме промяната” Даниел Лорер българската армия не е донор, но не и експонат. Тя разполага с техника. Меко казано безотговорно е да казваме, че ще ни пази с тази допотопна техника.

Политиката на служебното правителство ще ни коства много скъпо. Служебното правителство почва да си сменя тезата – първо че не трябва, а сега, че сме закъснели да даваме оръжие на Украйна, каза Лорер.

Според Борислав Гуцанов от БСП твърде слаба е компетентността на колегите му.

“Доведени сме до пълно разоръжаване, кое да дадем, с кое да се охранява София? България по принцип не трябва да дава оръжия, каза той.

За Митов България има възможност да сменя старо съветско оръжие с модерно и обясни, че ГЕРБ има конкретни предложения. “Украинците могат да ползват веднага танковете”, каза той.

Най-важно е мирът, заяви Гуцанов. Не може с лекота да коментираме военния конфликт и даването на оръжия. Еднополюсният свят се разпада, коментира той.

Митов оспори депутата от БСП, като контрира, че войната я започна Путин, войната е факт, няма значение дали БСП е за мир.

“Най-важното нещо е мирът в България, Европа и света. Животът е един-единствен. Не може с такава лекота да коментираме даване на оръжие и военен конфликт.

Големият конфликт не е между Русия и Украйна. Това е конфликт между Русия и САЩ. Еднополюсният свят се разпада.

Стара Европа е най-потърпевша от това, което се случва.

В БСП сме за мирни преговори. Войната никога няма да свърши, ако се продължава въоръжаването на Украйна”, посочи Гуцанов.

Даниел Митов от ГЕРБ подчерта, че е повече от ясно, че предпочитаният вариант е мир. Но въпреки това войната вече е реалност.

“Войната започна Путин, тя вече е факт. Започната е от този, когото браните с неговите собствени тези – Путин”, обърна се той към колегата си политик от БСП.

Даниел Лорер от “Продължаваме промяната” припомни, че през 2014 година Русия превзе Крим и части от Донецк и Луганск.

“Ако Путин придобие апетит към Варна и Добруджа, защото има руски малцинства? Ще преговаряме с него за София и за Плевен?”, попита той риторично Гуцанов.

Лорер отбеляза, че цяла Европа почти се е отървала от руските горива и се е преоринтирала към други доставки.

“Санкциите срещу Русия ще се разширяват. Западът няма да отстъпи и руската икономика в един момент ще бъде занулена. Постепенно това ще се случи.

Войната показа, че България може много повече. Тази година пораснахме с 4%, въпреки войната и инфлацията.

Цената на газа се нормализира и ще продължи да спада, защото пазарите намериха начин да заместят Русия”, категоричен бе той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts