| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО: Вкараха Тръмп в ареста, преди да го изправят пред съда. Той: Сюрреалистично е! НА ЖИВО

Доналд Тръмп е в полицейския арест в офиса на окръжната прокуратура в Манхатън преди изправянето му пред съда днес, където той официално ще стане първият президент на САЩ в историята, с предявени наказателни обвинения, предава Си Ен Ен.

Тръмп заяви, че е „сюрреалистично“, че трябва да се яви пред съдия в Ню Йорк, нещо, което не се е случвало досега на бивш или настоящ президент на САЩ, предаде Франс прес.

“Насочвам се към Долен Манхатън, Съдебната палата. Струва ми се, че е толкова СЮРРЕАЛИСТИЧНО – Бре!, ще ме арестуват. Не мога да повярвам, че това се случва в Америка. MAGA!”.

Това успя да напише в своята социална мрежа Truth Social бившият президент на САЩ Доналд Тръмп преди да бъде изведен от колата си, за да се яви пред съдия в Ню Йорк, където да получи повдигнатото му обвинение.

Тръмп пристигна в съдебната сграда с кортеж от 8 автомобила, предаде Асошиейтед прес.

Докато Тръмп преминава през официалните процедури по време на ареста си. На 15-ия етаж на съда, където ще му бъде повдигнато обвинение, има ограничен брой хора.

Пред залата има агенти на тайните служби, както и полиция.

В залата не са допуснати видеокамери, но фоторепортери от пет влиятелни медии могат за кратко да го зърнат и снимат.

Преди това по процедура трябва да му бъдат взети пръстови отпечатъци, но е възможно да му бъде спестена полицейската фотосесия.

Това е първият път в американската история, когато бивш президент на САЩ е привлечен да отговаря по наказателни обвинения.

Минути преди това бившият американски президент напусна небостъргача си в Ню Йорк при засилена охрана, за да се яви в съда за историческо обвинение в престъпление, което заплашва да обърне хода на надпреварата за Белия дом през 2024 г.

Кортежът му потегли от “Тръмп Тауър”, за да измине 10-километровото разстояние до сградата на съда в Манхатън, като по улиците имаше полиция, а над главите му летяха хеликоптери.

Очаква се обвинителният акт да бъде оповестен по-късно, като по този начин бъдат предоставени първите публични подробности за конкретните обвинения.

На 45-ия президент на САЩ ще бъдат повдигнати 34 обвинения. Всички те са били преквалифицирани в криминални от районния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Тръмп призова въпросният прокурор да бъде подведен под отговорност за изтичане на информация.

Тръмп каза, че няма да се признае за виновен по делото, което се отнася до ролята му в плащане на подкуп на порнозвезда през 2016 г.

“Ню Йорк таймс” пише, че се очаква да му бъдат взети пръстови отпечатъци, но не и да бъде сниман с табелка, или да му бъдат сложени белезници.

Той ще бъде за кратко в ареста, а по-късно ще бъде изправен пред съда

Прокуратурата на Манхатън издаде заповед за задържането му, но съдът трябва да реши под каква форма ще е този арест.

Междувременно стотици поддръжници на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп и протестиращи против него изпълниха улиците около сградата на съда в Ню Йорк, където се очаква бившият президент президент да бъде изправен пред съда по обвинения, свързани с парите, които се предполага, че е платил за мълчанието на порнозвезда, съобщи Ройтерс.

На медиите няма да бъде позволено да излъчват връчването на обвинителния акт.

Миналата седмица голямо жури в Ню Йорк повдигна обвинение срещу бившия президент около разследването на 130 000 долара, платени на порноактрисата Сторми Даниълс дни преди изборната му победа през 2016 г.

Доналд Тръмп отрича да е имал връзка с Даниълс.

Плащането може да доведе до обвинения във фалшифициране на бизнес документи, които могат могат да се определят като престъпление, ако целта е била да се прикрие нарушение с финансирането на кампанията му.

Кметът на Ню Йорк отправи категорично предупреждение.

„Наясно сме, че може да има някои бунтари, които смятат да дойдат в града ни утре, но нашето послание е ясно и просто – контролирайте се.

Ню Йорк е нашият дом, а не площадка за вашия неуместен гняв. Ние сме най-безопасният голям град в Америка, защото в Ню Йорк се спазва върховенството на закона”, подчерта Eрик Адамс, съобщи NOVA.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts