| | | |

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на среща в парламента, ето за какво са преговаряли ВИДЕО

Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента в понеделник. Няколко часа те водиха преговори за приоритетите в първата сесия на 49-ото Народно събрание.

Еврозоната, Шенген и съдебната реформа обсъдиха ГЕРБ с ПП-ДБ в понеделник

“Темата за председателя на НС не се обсъжда в момента, защото тя е функция на този основен въпрос. Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е начинът за решаване”.

Това заяви Росен Желязков след срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ в парламента в понеделник.

“Времевият хоризонт е свързан най-вече с плащанията по националния план за възстановяване и устойчивост, втория и третия транш и въпросът с еврозоната и Шенген, което трябва да се случи максимално скоро.

Съдебната реформа също е на масата”, каза Желязков относно евентуалната продължителност на 49-ия парламент.

В четвъртък ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха, че ще излъчат преговорни екипи, с които да се разберат за законодателна рамка на 49-ото НС.

Заедно ще внесат закони за съдебната реформа, Шенген, плана за възстановяване и устойчивост, еврозоната и домашното насилие.

Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция”, обясни Росен Желязков.

И двете формации бяха категорични, че разговори за съставяне на правителство не е имало

„Обсъжданията бяха само за това каква е законодателната програма на тази сесия на парламента. Обсъдихме списъка от законопроекти, които ще поставим за обсъждане. Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има правителство и како би било то.

Не е наша работа”, каза Николай Денков от ПП-ДБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts