| | | |

Слави се закани много лошо на Кирил Петков какво ще му се случи в петък ВИДЕО

Слави Трифонов проведе разговор с депутатите от ИТН, който сподели в личния си профил във Facebook.

Те обсъдиха преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, избора на нов председател на парламента, кризата и работата на НС.

снимка Кадър

Слави Трифонов направи забележка на Тошко Йорданов, че не носи вратовръзка в парламента, а редколегията се пошегува с него, че е като сватбар и абитуриент на втората бална вечер.

“В парламента се говори за кризата, но моето вътрешно убеждение е, че за голяма част от депутатите това е езикова конструкция.

Не им пука особено за това, че страната е в криза. Пука им повече за това доколко ще се пласират, ще си изиграят картите добре и ще натрупат гласове, ако отидем на избори”, каза Тошко Йорданов.

Иначе изборът на председател на НС е щял да стане по-бързо вместо да отнеме три пленарни дни. Йорданов обвини бившите си партньори от ПП и ДБ, че са блокирали работата на парламента, като първо не са дали подкрепата си за Желязков, а причината е да имат време за договорки.

От ИТН щели да подкрепят човека на “Промяната” за председател на парламента, ако бяха станали първа политическа сила.

“Как така се разбраха ПП и ГЕРБ”, попита Слави.

“Не знам”, заяви Тошко Йорданов.

“Как така не знаеш? Ти си вътре в парламента. Ти си моите очи”, скастри го Слави.


“Ми те твоите очи не бяха допуснати на тая среща, защото сме 11 човека. Те теоретично не правят нищо незаконно. Проблемът е, че това е доста неморално – да стопираш работата на институцията, в която се кълнят, че трябва да работи.

Защото първоначалните им реплики, ако си спомняте, бяха как пред страната има тежки проблеми, трябва да се приемат законите за Плана за възстановяване и устойчивост, трябва да се прави бюджет, има инфлация.

И в същия тоя момент, тия които говорят, казват: “Майната му на това”.

Всички тези казуси могат да се коментират след като се приеме председател на парламента.

Не знам дали сте чели какво изкараха в програмата си, но това са заглавия – промяна в еди кой си закон след написване в Министерски съвет. Там има само заглавия. Това са плакати”, възмущава се Тошко Йорданов.


“Днес Кирил Петков за н-ти път взе да говори за Закона за домашното насилие, като ние ще бъдем наистина безкомпромисни в това, защото там имаме огромни подозрения, подплатени с доказателства, защото същото нещо сме го дъвкали, когато бяхме в парламента и по-предния път и бяхме коалиционни партньори.

Вътре не става дума за Закон за домашното насилие, а става дума за прокарване на джендър идеологии, дето му викат хората, да не използвам народната дума, през образование или промяна в семейния кодекс.

Да речем вървене към легализация на еднополови бракове и осиновяване на деца от гей двойки”, разкри депутатът от ИТН.

Тошко Йорданов заяви, че вече са говорили с партийните експерти на ИТН, които са им казали, че има някои неща за поправки, но не в посоката, в която тикат от ПП.

Според председателят на ПГ на ИТН, ПП не могат да преживеят факта, че нямат 130 депутати.

“ПП не могат да преживеят факта, че не са 130 депутата, както лъгаха на изборите. Не могат да преживеят фактите и се държат като малки деца”, каза Тошко Йорданов за бившите си партньори.

Попита и кога Кирил Петков е спазвал конституцията, предвид че е подписал документ с невярно съдържание за гражданството си.

Според Станислав Балабанов ходовете на ПП-ДБ са парадоксални – говорят как ще разграждат модела ГЕРБ, но ще го правят заедно с тях.

“Как да отидат в една парламентарна стая с някого, когото арестуваха преди няколко месеца, за да си говорят за съдебна реформа?”, попита той.

А Вълчев посочи, че арестът на лидера на ГЕРБ е бил арестуван незаконно.

“Когато управлявахме с ПП, моделът ГЕРБ продължи да съществува под шапката на ПП”, каза Тошко Йорданов и добави, че ГЕРБ не е това, което е било по времето на Борисов.

“В държавата няма пари. Това е истината. Така че ако правим бюджет, той трябва да е рестриктивен, заради Асен Василев.

“В петък е за пръв път делото срещу Кирил Петков, то ще бъде спечелено, той ще си плати. Не е въпросът в това какво ще си плати, а че ще бъде осъден. Той не може да си говори каквото иска и да хвърля някакви теми – Капитан Андреево, мафия и т.н. Той ще си плати, но за това има съд

“За думата “мафиот” в петък е делото срещу Кирил Петков. Кирил Петков ще бъде осъден. Той не може да си говори каквото си поиска.

За това има съд, по какъв друг начин да си плати. Само по тоя. Но това няма нищо общо с това, че е народен представител”, сподели Трифонов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts