| | | | |

Кеворк Кеворкян гневен на съпруга на Нери Терзиева: Лъжа! Не съм….

Телевизионната икона Кеворк Кеворкян изненадващо се оказа антигерой в “Книга за Нери” – биографията на покойната Нери Терзиева, написана от съпруга й Евгений Тодоров.

В кратък пасаж авторът твърди, че Кеворк е спрял от излъчване интервю на журналистката с Тодор Живков, като се позовава индиректно на нейни колеги.

Кеворкян даде своята версия за събитията с трийсетгодишна давност първо на страниците на най-тиражния столичен седмичник “Уикенд”.

Ето какви факти към събитията даде Кеворк Кеворкян:

С голямо закъснение научих, че в броя си от 4 март “24 часа” разпространява една грозна лъжа – като доверчиво публикува откъс от книга за покойната Нери Терзиева, написана от съпруга ѝ Евгений Тодоров.

Книгата е около 250 страници, но неизвестно защо вестникът е решил да препечата тъкмо този откъс (цитат):

“Сега за Тодор Живков. В началото на 90-те години въпрос на чест беше кой ще вземе първото след 89-а интервю с бившия пръв партиен и държавен ръководител. Който стоеше, охраняван във вилата си, и мълчеше.

Нери опита разни начини да стигне до нея, накрая разбра, че ключа от вилата – образно казано – държи Жени Живкова. Успя да я убеди и получи разрешение.

Направи интервюто, но то не бе излъчено веднага. Спря го Кеворк.

Някой каза, че прочутият водещ и програмен директор искал да сложи ръка на мемоарите на Тато. Днес записът може да се гледа в ютюб”. (Край на цитата.)

Авторът на този текст е лъжец. Едва сега видях въпросното интервю в ютюб – там то е съпроводено с надписа “Запис 12.02.91 г.”.

Към тази дата БНТ имаше ново ръководство. Аз не бях програмен директор, нито дори водещ.

Напуснах телевизията в края на 1990 година и повече кракът ми не стъпи там – чак до 5 май 2002 година. Тъй че не съм могъл нищо да спирам. Или да пускам – примерно да настаня Нери на един от най-авторитетните столове в телевизията, както бях направил с велико удоволствие.

Кеврокян допълва, че ако действително е бил в БНТ по това време е щял да каже на Терзиева да не излъчва въпросното интервю, тъй като е посредствено и не я представя в добра светлина.

Според видния телевизионер е скандално, че Нери не поставя на Тато нито един въпрос за Възродителния процес – тема, която я вълнува дълбоко като етническа туркиня.

“И тя щеше да ме послуша”, завършва Кеворк.

Ето го и въпросното интервю:

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts