| | | |

Високият, красив, рус генерал получи своите 5 минути слава, поиска оставката на Борислав Сарафов

Борислав Сарафов трябва незабавно да си подаде оставката заради тази лъжа, която произнесе в публичното пространство.

Това коментира ген. Атанас Атанасов от “Продължаваме промяната – Демократична България” по повод твърдението, че семейството на Иван Гешев е пътувало с него по време на атентата срещу главния прокурор.

Атанасов обясни, че още от началото е изразил съмнение в обективността на фактите от отговорни длъжностни лица.

“След днешните отговори на вътрешния министър нашите съмнения се задълбочават и аз съм убеден, че става въпрос за инсценировка”, каза ген. Атанас Атанасов от ДБ.

“Тези наши съмнения налагат до извода, че трябва това дело да бъде отнето като разследване от Националната следствена служба, защото няма да бъде проведено всестранно, обективно и пълно”, обясни той

и обвини в лъжа и “тежка манипулация” Сарафов за думите му, че децата на Иван Гешев са били заедно с него по време на взрива.

“В тази връзка смятаме, че трябва освен че това дело трябва да бъде отнето от Националната следствена служба, господин Сарафов трябва веднага да си подаде оставката заради тази лъжа, която той произнесе в публичното пространство”, обясни Атанасов.

Ивайло Мирчев постави и друг въпрос, а именно за така наречения израелски експерт, който е посетил мястото.

“Кой е така наречения израелски експерт и защо той кацнал 95 минути преди атентата в България. Въпросният израелски експерт срещал ли се е преди с г-н Гешев?”, попита още Мирчев.

От ПП-ДБ имат съмнения, че той предварително е бил ангажиран да участва в това активно мероприятие.

“Защо президентът се движи с брониран автомобил, който е с по-ниска степен на сигурност от този на главния прокурор?”, попита депутатът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts