| | | | |

Прокуратурата реагира светкавично и скочи на Демерджиев: Ниска компетентност или политическата пропаганда

Изявлението на вътрешния министър Иван Демерджиев в парламента по повод на атентата срещу обвинител №1 Иван Гешев беше посрещнато на нож от прокуратурата.

МВР шефът обясни, че щетите по бронирания джип след взрива са незначителни, имало само една сачма, която пробила фара. И подчерта, че колата на Гешев е много по-защитена и сигурна от тази, с която се вози президентът.

“Вътрешният министър Иван Демерджиев явно знае предварително заключенията от назначените експертизи, преди те да са готови”, реагира веднага говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

“Той няма достъп до материалите от образуваното досъдебно производство.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) право да разгласяват информация по него имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след тяхно разрешение и конкретни лица, сред които той не е”, добави тя пред “24 часа”.

Разследването се води от екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС) под ръководство на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП).

Предстои Европол и други наши партньори да подпомогнат разследването.

Ниската компетентност или политическата пропаганда не могат да оправдаят изказвания, които са в противоречие с Конституцията и законите в страната”, заключи тя.

Дермеджиев обясни също пред депутатите, че Гешев е пътувал сам в джипа с охраната си, назначена му от НСО.

Така той опроверга първоначалната версия на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, че обвинител №1 е бил с жена си и двете им дъщери. Още преди да са готови експертизите беше поставено под съмнение и другото твърдение на Сарафов, че заложената бомба била с 3 кг тротил.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts