| | | |

Мария Габриел все пак назначи среща със 7-те лидери на ПП-ДБ, ето кога ще се състои

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне с лидерите на ПП-ДБ.

Това се посочва в писмо на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изпратено до Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев, Настимир Ананиев и Константин Бачийски.

Срещата ще се проведе утре, 12 май, от 17:00 часа в зала “Запад” на Народното събрание.

“Надяваме се, че настоящото писмено уведомление на всички лидери на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” ще гарантира присъствието им”, посочва в писмото си Десислава Атанасова.

Вчера от пресцентъра на коалицията ПП-ДБ заявиха, че срещата с номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се отлага за петък.

Като причина посочиха отсъствието на лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

“Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха!”, заявиха от ГЕРБ.

“Демонстрацията на несериозно и неуважително отношение на коалицията, която от “Има как” се превърна в “Няма пък”, е демонстрирано пред вас.”

Това заяви пред медиите по-рано днес шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като от ПП-ДБ не се отзоваваха на поканата им за среща.

Представители на ГЕРБ се качиха в зала “Запад” , но без кандидата за премиер Мария Габриел. Те чакаха представители на ПП-ДБ точно 4 минути.

Малко преди това акад. Николай Денков обясни в кулоарите на парламента, че са информирали ГЕРБ и официално, че няма да отидат на среща без лидерите си.

Ако искат сериозен разговор, а не протоколен, няма как такъв да се проведе без Кирил Петков и Асен Василев, обясни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts